home24 - Meubles online kopen
90 resultaten voor

VoedselcontainersBewaar je eten in afsluitbare voedselcontainers

Dagelijks gebruik je verschillende soorten ingrediënten en etenswaren. Niet alles wat je klaarmaakt of tijdens het koken nodig hebt, gaat in een keer op. Je wilt dit eten op een veilige en schone manier bewaren. Dat kun je doen in de voedselcontainers van home24. Voor ieder soort voedsel is er een passende oplossing.

Kies een passende voedselcontainer

Heb je eten dat droog moet blijven als je het bewaart? Of bevat het restje van een maaltijd juist vocht, waardoor het in een goede verpakking in de ijskast of diepvries moet kunnen? Niet alle etenswaren kun je op dezelfde manier bewaren. Daarom is het belangrijk om uit verschillende voedselcontainers te kiezen, die speciaal geschikt zijn voor het doel dat je voor ogen hebt. Denk hierbij aan:

  • Voorraadpotten. Deze potten zijn bedoeld om droge etenswaren op voorraad te houden. Denk aan ongekookte pasta, ontbijtgranen of bloem. De potten zijn van glas zodat je direct ziet wat erin zit. Je kunt ook kiezen voor potten van aardewerk. Voorraadpotten zijn altijd voorzien van een goed sluitende deksel.
  • Vershouddozen. Deze dozen zijn ideaal als je een restje over hebt na een maaltijd dat je niet weg wilt gooien. Of misschien heb je te veel ingrediënten ingekocht en houd je na het koken nog iets over. De vershouddozen kun je luchtdicht afsluiten. Ze zijn geschikt voor zowel de ijskast als de diepvries.
  • Brooddoos. Als je op het aanrecht graag het brood bij de hand hebt, of je wilt geen losse kruimels in je keukenkastje, dan kies je voor een broodcontainer. Deze is goed afsluitbaar en er past niet alleen een heel brood in, maar ook losse broodjes.

Maak gebruik van een handige voorraaddoos

Een voorraaddoos is iets anders dan een opbergbox. Je bergt in beiden wel spullen op, maar bij een opbergdoos gaat het vaak om spullen die niet beperkt houdbaar zijn. Deze dozen hebben meestal een vaste plaats in de keuken en worden in principe niet verplaatst.

Maar voorraaddozen hoeven niet alleen in de keuken te blijven. Je neemt ze ook gemakkelijk mee. Bijvoorbeeld als lunchtrommels naar kantoor of als je een dagje naar het strand gaat. Gebruik vervolgens een strandlaken als picknickkleed en geniet van het eten dat je hebt meegebracht.

De verschillende voedselcontainers houden het eten dat je meeneemt vers en ze zijn gemaakt van kunststof. Voor een uitgebreide picknick neem je enkele voorraaddozen mee waar je de afzonderlijke etenswaren in vervoert. De dozen zijn stapelbaar, zodat ze ook gemakkelijk in je tas passen.

Een complete inrichting met voedselcontainers

Sommige vershouddozen zijn niet zichtbaar in je keuken. Deze staan in de ijskast of achter een keukenkastje. Toch kun je met verschillende voedselcontainers je keuken een gezellige uitstraling geven. Dat kan bijvoorbeeld door een broodtrommel te kiezen in een kleur en vorm die bij de stijl van je keuken past. Deze hebben een ronde of vierkante vorm. Daarnaast zijn de broodtrommels verkrijgbaar met stijlvolle accenten. Denk hierbij aan zilverkleurige handgrepen of een houten deksel. Of je kijkt voor een glazen voorraadpot die je op een keukenrek zet, naast bijpassende bloempotten.

Een praktische voedselcontainer

Een voedselcontainer is niet alleen praktisch om etenswaren goed in te kunnen bewaren. Met de containers houd je je keuken opgeruimd. Een ruime voorraaddoos zet je op het aanrecht en daar plaats je bijvoorbeeld alle producten in die je voor het ontbijt gebruikt. Dit schept ruimte in je keukenkastje, zonder dat de potjes jam los op het aanrecht blijven staan. Datzelfde geldt voor het feit dat je geen losse pakjes en zakjes meer hoeft te hebben, omdat je het overzichtelijk in de voorraadpotten bewaart. Dat scheelt een hoop zoekwerk tijdens het koken en je houdt je de keuken gemakkelijker schoon.
Klanten beoordelen home24 met 4,0 van de 5 sterren

gebasseerd op 3,893 reviews.

Download nu de home24-app


Alle prijzen zijn in euro's (€), inclusief BTW, maar exlusief verzendkosten.
Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA. Het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.