home24 - Meubles online kopen
131 resultaten voor

TafelkledenKleed je tafel mooi aan met tafelkleden

De meeste tafels zijn van zichzelf al een blikvanger in de kamer. Toch vragen speciale gelegenheden om een mooie aankleding van je tafel. Dit doe je onder andere met tafelkleden. Bij home24 heb je een grote keuze uit verschillende soorten tafelkleden, in vrolijke patronen of effen kleuren voor een stijlvol gedekte tafel.

Meerdere toepassingen van tafelkleden

Behalve dat tafelkleden je tafel mooi aankleden en kleur aan je tafel geven, heeft een tafelkleed ook nog een andere functie. Het beschermt je tafelblad bijvoorbeeld tegen krassen of het voorkomt dat er vlekken achterblijven. Over het algemeen bedekt een tafelkleed de hele tafel. Daarbij heb je keuze uit een rond tafelkleed, een rechthoekig tafelkleed of een vierkant tafelkleed.

En er zijn ook andere opties om je tafel te dekken, zonder dat de hele tafel onder een kleed verdwijnt. Kies in dat geval voor een tafelloper en placemats. Een tafelloper leg je over het midden van de tafel, zodat de randen van de tafel vrij blijven. Een goed idee is om voor een meer speelse variant te kiezen. Dit doe je door meerdere tafellopers dwars over de tafel te leggen. Vervolgens stem je de placemats af op het aantal stoelen en de kleuren van de tafelloper.

Maak je inrichting compleet met tafelkleden

Door voor een bepaalde kleur of een patroon in het tafellaken te kiezen, geef je een bepaalde sfeer aan je inrichting. Een zwart tafelkleed past in een modern interieur en een wit tafelkleed combineer je met iedere inrichting. De warmte die een tafelkleed uitstraalt, laat je ook in de rest van je woonkamer terugkomen. Dit doe je bijvoorbeeld door een vloerkleed in dezelfde kleur als het tafelkleed onder de salontafel te leggen.

Tafelkleden voor elke gelegenheid

Vaak worden tafelkleden tevoorschijn gehaald als er een etentje wordt gegeven. De tafel wordt dan extra feestelijk gedekt, met bijpassend servies en mooie wijnglazen. Maar een tafelkleed hoeft niet altijd alleen maar bij speciale gelegenheden op tafel te liggen. Een mooi gedekte tafel geeft namelijk aan iedere maaltijd wat bijzonders, dus ook bij het ontbijt of de lunch. Met de tafelkleden van home24 dek je de keukentafel, de tafel in de woonkamer of de tuintafel in een handomdraai. Een tafelkleed met bloemen past bijvoorbeeld goed in de tuin, zeker als je het combineert met eenzelfde soort patroon op je tuinkussens.

Voor de afwisseling heb je natuurlijk meerdere tafellakens in huis. Dat is gemakkelijk als er een in de was zit. Het is echter ook leuk om de tafellakens aan te passen aan de tijd van het jaar. Met kersttafelkleden heb je in je woonkamer direct een gezellige kerstsfeer. En dat wordt nog beter als je nog een paar passende kandelaars op tafel zet. 

Voor de verjaardag van je kind kies je voor een tafellaken dat past bij het thema van het kinderfeestje. Na afloop komt dat kleed zeker en vast van pas in de speelkamer.

Tafelkleden gebruiken en onderhouden

Een tafelkleed moet er niet alleen mooi uitzien, het moet ook eenvoudig in het gebruik zijn. Tijdens het eten kan er tenslotte altijd iets naast een bord vallen. De tafelkleden van home24 kunnen in de wasmachine op lage temperatuur gewassen worden. Dit geldt ook voor de tafellopers. Kijk wel naar de instructies op welke temperatuur je het tafellaken strijkt. 

Wil je een tafelbekleding die je eenvoudig op ieder moment met een vochtige doek kunt afnemen? Kies dan voor placemats van vinyl of kunststof. De placemats zijn verkrijgbaar in sets en je hebt keuze uit diverse afmetingen, zowel rond als rechthoekig. Er bestaan ook plastic of vinyl tafelkleden.

Laat een stijlvol tafellaken je maaltijden opfleuren of geniet gedurende de hele dag van een tafelkleed dat helemaal past bij de rest van de inrichting van je woonkamer.
Klanten beoordelen home24 met 4,0 van de 5 sterren

gebasseerd op 3,893 reviews.

Download nu de home24-app


Alle prijzen zijn in euro's (€), inclusief BTW, maar exlusief verzendkosten.
Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA. Het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.