*Meer info

home24 - Meubles online kopen
149 resultaten voor

Matrassen 140x200 cmSlaap lekker op een matras 140x200 centimeter

Een goede matras draagt bij aan een gezonde nachtrust. Wat de definitie is van een goede matras, is echter voor iedereen verschillend. Maar wat we wel als standaard kunnen nemen, is de afmeting van de matras. Een veel gebruikte maat is 140 x 200 centimeter en daarom heeft home24 diverse soorten matrassen met deze afmeting in het assortiment. Ontdek welke matras 140x200 centimeter het beste bij je lichaamshouding past en wat de beste samenstelling voor je is om 's ochtends goed uitgeslapen op te staan.

Hoe kies je een geschikte matras 140x200 centimeter?

Bij het kiezen van een matras neem je enkele zaken in je beslissing mee. De matras die je kiest, moet passen bij je lichaamsgewicht en uiteraard ook bij je lengte. Het is belangrijk dat de matras goed in het bed past en dat er dus geen overtollige ruimte tussen het frame en de matras is. Hierbij houd je ook rekening met de lattenbodem. Heb je een tweepersoonsbed met twee aparte lattenbodems en kun je het hoofdeinde onafhankelijk van elkaar rechtop zetten? Dan is het niet verstandig om een tweepersoonsmatras te kopen. In dat geval zijn twee losse matrassen aanbevolen.

Voor een grote matras die op een bed van 140x200 centimeter past, zijn er diverse mogelijkheden.

Koudschuimmatras 140x200 centimeter

Matrassen die gemaakt zijn van koudschuim zorgen voor een goede ventilatie en voeren transpiratievocht goed af. Dit draagt bij aan een goede nachtrust, zeker als je het regelmatig warm hebt als je slaapt. Een koudschuimmatras heeft bovendien een prettige vering.

Pocketveringmatras 140x200 centimeter

Een matras met pocketvering wordt veel op boxspringbedden of bedden met spiraalbodems gebruikt. Een lattenbodem is hiervoor minder geschikt. Pocketvering wil zeggen dat in de matras veren zijn aangebracht die gelijkmatig over de matras zijn verdeeld. Deze veren geven stevigheid aan de matras en zorgen daarnaast voor een goede vering. Als deklaag voor dit type matras wordt dikwijls koudschuim gebruikt.

Traagschuimmatras 140x200 centimeter

Kies je voor een traagschuimmatras, dan lig je op een matras die zich gemakkelijk naar je lichaam vormt en tegelijkertijd voldoende ondersteuning biedt. Heb je regelmatig last van vermoeide spieren? Deze matras helpt je om je spieren te onspannen tijdens je slaap. Daarnaast houdt het traagschuim warmte vast. Dus als je gevoelig bent voor kou, dan is deze matras een goede optie.

Een compacte matras van 140x200 centimeter

Heb je een kleine slaapkamer of zoek je een bed voor een studentenkamer? Je kunt natuurlijk overwegen om een slaapbank neer te zetten. Maar een bed van 140x200 centimeter dat ook wel een twijfelaar wordt genoemd, is eveneens geschikt om in kleinere kamers neer te zetten.

Voor de bescherming van je matras leg je er een topmatras van 140x200 centimeter op. Een topdekmatras van 140x200 centimeter is enkele centimeters dik en heeft niet alleen als doel de levensduur van je matras te verlengen. Het materiaal waar de matrastopper van gemaakt is, is hetzelfde als de matras zelf, zoals koudschuim of traagschuim. Dus ook hiermee bepaal je je slaapcomfort. Je kunt met een topper ook de naad tussen twee losse matrassen oplossen. Als je een aangesloten matras van 140x200 centimeter koopt, heb je uiteraard geen last van die naden.

Voor iedere specifieke afmeting van de matras is er beddengoed bij home24 verkrijgbaar. Op de topper van 140x200 centimeter leg je een hoeslaken waarbij de elastische randen de matras en de topper goed bij elkaar houden. Je kunt ook kiezen voor een laken zonder elastiek. Het beddengoed, zoals een dekbedovertrek en de kussenslopen, kies je in een kleur die past bij de rest van je slaapkamerinrichting. Er is keuze uit effen beddengoed of kleurrijke patronen met bloemen, strepen of natuurlijke taferelen.
Klanten beoordelen home24 met 4,0 van de 5 sterren

gebasseerd op 3,893 reviews.

Download nu de home24-app


Alle prijzen zijn in euro's (€), inclusief BTW, maar exlusief verzendkosten.
Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA. Het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.