Onze tips

Trend alert – van koffie tot cognac

Bij sommige trends vraag ik me af: “die waren er vorig jaar toch ook al?”, maar dan ontdek ik onverwacht weer mooie nuances, accenten en kleurencombinaties. Een nieuwe kleurennuance weet me iedere keer opnieuw te bekoren.

En zo gaat het ook met deze trendy bruintinten. Van diepe chocoladekleuren tot felle cognackleuren. De toepassingen van deze aardse tinten zijn gewoonweg onuitputtelijk. Vooral mooi in combinatie met kleuren zoals marineblauw of bosgroen, maar ook kersenrood, kanariegeel, pastelroze en zacht mintgroen gaan heel goed samen met deze tinten.

Cognac en whiskey

Deze goudbruine kleuren zijn niet alleen in de modewereld geliefd voor accessoires zoals riemen en handtassen, maar ook in de woonkamer worden ze vaak gebruikt! Met rokerige of bloemige noten kunnen ze perfect gecombineerd worden met een donkerblauwe of diep dennengroen. Deze kleuren zijn de juiste toevoeging om je interieur gezellig en knus te maken, vooral tijdens de herfst- en wintermaanden. Ze doen je denken aan heldere zonnestralen, de felgekleurde bladeren tijdens de herfst of aan een gezellig knetterend haardvuur.

Chocolademelk met een vleugje room

Met deze donker chocoladebruine kleur is het karakteristieke bruin van de jaren ’60 terug! Een triade van witte, melkkleurige- en donkere chocoladekleuren wordt beschouwd als een klassieker op zich, maar het kan net zo goed worden gecombineerd met kersenrood, de trendy Flamingoroze of pastelkleuren.

Koffie verkeerd en Latte Macchiato

De combinatie van melk en espresso is niet alleen een populair drankje, maar is ook geliefd vanwege zijn kleuren. Meubels, muren en woonaccessoires in zachte aardetinten zoals een cremige latte macchiato kleur zorgen voor een gezelligheid en rust in je ruimte, ook als ze gecombineerd worden met felle kleuraccenten zoals petrolblauw of bordeaux. Neutrale koffiekleuren zorgen dus voor een subtiele en smaakvolle tint die felle en overheersende kleuren neutraliseert.