home24 - Meubles online kopen
7 resultaten voor

KoekenpannensetsOnmisbaar in je keuken: koekenpannenset

Voor het bakken van pannenkoeken heb je een speciale pan nodig. Het gebruik van de juiste pan vergroot namelijk de kans dat de eerste pannenkoek die je bakt, ook meteen lukt. Daarom is een koekenpannenset dus onmisbaar in je keuken. Maar met pannenkoekenpannen kun je nog veel meer lekkere gerechten bereiden. Ontdek het uitgebreide assortiment van home24.

Voor iedere warmtebron een geschikte koekenpannenset

Bij het kopen van een koekenpannenset is het belangrijk om te kijken naar de warmtebron die je fornuis heeft. Het is namelijk niet zo dat je een koekenpannenset die geschikt is voor een gasfornuis, ook op inductie kunt gebruiken. Bij de productomschrijving van de koekenpannen lees je voor welk type warmtebron de koekenpannenset van je keuze geschikt is.

  • Koekenpannenset voor inductie. Een kookplaat die op inductie werkt, geeft warmte af doordat magnetische velden geactiveerd worden. De pan moet op deze magnetische velden reageren, anders verhit de pan niet. Daarom is het belangrijk dat je pannen gebruikt die bedoeld zijn voor een inductiekookplaat.
  • Koekenpannenset voor gas. Kook je op gas? Dan kun je vrijwel alle pannen gebruiken.
  • Koekenpannenset voor elektrische kookplaat. Voor het koken op een elektrische plaat is het belangrijk dat je pan een rechte bodem heeft. Anders gaat er warmte verloren. Stap je over van gas naar elektrisch koken? Dan is het verstandig een nieuwe koekenpannenset te kopen, zodat je zeker weet dat de bodem van je pan recht is.

Een koekenpannenset met anti-aanbaklaag

Het gemak van de koekenpan zit in het feit dat je een lange steel hebt, waarmee je de pan gemakkelijk kunt vasthouden. Een ander voordeel is dat de pannen voorzien zijn van een anti-aanbaklaag. Hierdoor kun je zowel pannenkoeken, maar ook andere gerechten, zoals een ei, zonder veel toevoeging van boter of olie bakken. Het is wel belangrijk dat je voor het roeren of omdraaien van de maaltijd het juiste kookgerei gebruikt. Een spatel van kunststof krast bijvoorbeeld niet in de pan.

Voor het langzaam garen van de gerechten is het handig als je een koekenpannenset met deksel in je keukenkastje of je kookeiland hebt liggen. Ook voor het warmhouden van de gerechten komt dit goed van pas. Zijn de kookplaat en de pan afgekoeld? Dan kun je de pan met deksel even laten rusten op de fornuisafdekplaten met passende afbeeldingen voor in de keuken. Als je alvast vooruit gekookt hebt, schep je de bereide maaltijd in een handige vershouddoos.

Een complete pannenset met koekenpannen

De koekenpannenset is 3-delig en gemaakt van aluminium of je kiest voor een rvs koekenpannenset. De set bestaat uit drie ronde pannen van verschillende formaten of twee ronde en een vierkante (grill)pan. Hoewel je in de koekenpannenset van home24 veel gerechten kunt bakken en garen, is de pan minder geschikt voor het braden van bijvoorbeeld vlees of vis. In dat geval gebruik je een bakpan, hapjespan of een braadpan. Deze pannen hebben een hogere rand dan de koekenpan en hebben ook een anti-aanbaklaag. Bereid je graag vleesgerechten in de oven? Kies dan voor een pan met een steel van roestvrij staal die tegen hoge temperaturen kan.

Voor een volledige keukenuitrusting kijk je ook bij de collectie kookpannen van home24. De vijfdelige sets die je kunt krijgen bestaan uit vier kookpannen met deksel en een steelpan. Maar ook losse kookpannen zijn verkrijgbaar, bijvoorbeeld met een inhoud van tweeënhalve of vierenhalve liter. Ook deze pannensets zijn in verschillende kleuren en materialen verkrijgbaar. Zo kun je samen met je koekenpannenset een uniforme pannenset in je keukenkastje zetten. Ga voor antraciete pannen in een industriële of moderne inrichting. Of geef je keukenkastje een kleurrijke aanblik met pannen met een witte binnenkant of een rode buitenkant.
Klanten beoordelen home24 met 4,0 van de 5 sterren

gebasseerd op 3,893 reviews.

Download nu de home24-app


Alle prijzen zijn in euro's (€), inclusief BTW, maar exlusief verzendkosten.
Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA. Het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.