home24 - Meubles online kopen
231 resultaten voor

KinderbehangIedere kinderkamer een eigen sfeer met kinderbehang

De inrichting van een kinderkamer kies je met zorg uit. Je wilt tenslotte een kamer waar je kind zich thuis voelt en waarvan de inrichting aansluit bij de belevingswereld van je kind. Met kinderbehang tover je op een relatief gemakkelijke manier de kinderkamer om in een kinderparadijs. Het assortiment behang voor kinderen van home24 is gevarieerd en bovendien geschikt als behang voor de babykamer en behang voor tienerkamers.

Waarom kies je voor kinderbehang?

Behang voor een kinderkamer is gevarieerd als het gaat om kleuren en afbeeldingen. Daardoor vind je altijd iets dat bij je kind past. Het ene kind houdt van bekende tekenfilmfiguren, een ander kind heeft liever een rustig patroon of een neutrale kleur. Maar met behang kinderkamer kun je alle kanten op. Je hoeft ook niet de hele muur te bekleden. Van een behang met een druk patroon breng je bijvoorbeeld een paar stroken aan. Dit combineer je dan met een behang in dezelfde kleur, zonder patroon. Hierop hang je dan een wanddecoratie zoals een kapstok.

Kies je voor speciaal kinderkamer behang dan kun je ervan uitgaan dat dit behang geschikt is voor de baby- en kinderkamer. Zo is er vliesbehang dat eenvoudig met een vochtige doek afgenomen kan worden. Bovendien is het behang lichtbestendig en slijtvast. Behang voor kinderen bevat geen schadelijke oplosmiddelen en is vrij van ftalaat. Je brengt het dus met een gerust gevoel op de muren van de kinderkamers aan.

Het verschil tussen kinderbehang en andere wanddecoratie

Behang is over het algemeen bedoeld om een groot deel van de muur te bedekken. Hiermee haal je de ruwe muur weg en maak je het een gezellige kamer. Als je de muren schildert, wil je deze wellicht niet helemaal met behang bedekken. In dat geval kun je er gerust voor kiezen om een paar stroken behang in de kamer aan te brengen als blikvanger.

Sfeervol behang voor iedere kinderkamer

Bij het uitzoeken van babykamer behang weet je niet altijd direct of je op zoek moet gaan naar behang meisjeskamer of behang jongenskamer. In dat geval kies je voor een neutraal behang dat overal bij past zoals bijvoorbeeld kinderbehang met dieren.

Let bij het uitzoeken van het behang ook op de leeftijd van je kind. In een babykamer past een vrolijk behang met beertjes of olifantjes. Als dierenbehang kinderkamer voor een ouder kind ga je bijvoorbeeld voor junglebehang kinderkamer. Voor een meisje is Frozen behang dan weer populair.

Een thema voor de kinderkamer met kinderbehang

Heb je eenmaal het favoriete behang van je kind gekozen, dan is het inrichten van de rest van de kinderkamer een stuk eenvoudiger. Want nu stem je alles af op het thema van het behang. De kleur van de kindermeubels houd je bijvoorbeeld neutraal, zodat je de rest van de kamer kleurrijk kunt aankleden. Aan de muur hang je een paar boekenplanken. Hier zet je de boeken met verhalen over de dieren die op het behang voorkomen neer. 

Bijpassend beddengoed mag daarbij natuurlijk ook niet ontbreken. Voor een sfeervolle inrichting kies je ook de kinderlampen in dezelfde kleur of hetzelfde thema als het kinderbehang. 

Wil je de speelkamer in een nieuw jasje steken? Ook daarvoor is kinderbehang natuurlijk heel geschikt. In die kamer is er misschien ook wat meer ruimte om groter speelgoed neer te zetten. Leg hier ook een warm vloerkleed neer. Een compleet ingerichte en gezellige kinderkamer is een mooi alternatief als het geen weer is om buiten te spelen. Met een behang in het juiste thema gaat je kind helemaal op in een wereld vol dieren, piraten of sprookjes. En dat dankzij het sprekende behang voor de kinderkamer van home24.
Klanten beoordelen home24 met 4,0 van de 5 sterren

gebasseerd op 3,893 reviews.

Download nu de home24-app


Alle prijzen zijn in euro's (€), inclusief BTW, maar exlusief verzendkosten.
Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA. Het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.