home24 - Meubles online kopen
55 resultaten voor

HoofdkussensEen goede nachtrust met de juiste hoofdkussens

Als je uitgeslapen wakker wordt, begin je de dag met voldoende energie. Verschillende factoren zijn echter van invloed op een goede nachtrust. Een van de zaken die hierbij een rol spelen, zijn hoofdkussens. Kies daarom met zorg een passend kussen waar je jaren plezier van hebt. En waarmee je ook uitgerust wakker wordt.

Welke soorten hoofdkussens zijn er?

Bij het uitzoeken van een kussen let je op de vorm en de hardheid van een kussen. Ook de lighouding is daarbij van belang. Uiteraard speelt de persoonlijke voorkeur ook een rol bij de keuze voor een hoofdkussen. Een kussen voor zijslapers is anders samengesteld dan een nekkussen. Je hebt dan ook keuze uit diverse soorten kussens:

  • Veren kussen - Deze kussens zijn gevuld met veren. Hierdoor neemt het donzen kussen gemakkelijk de vorm van je hoofd aan. Dit zorgt voor een comfortabele lighouding.
  • Tempur-kussen - Dit is een ergonomisch kussen. De nekwervels krijgen goede ondersteuning tijdens het slapen. En dat zorgt voor een ontspannen slaaphouding.
  • Orthopedisch kussen - Dit slaapkussen is vooral geschikt voor mensen die op hun zij slapen. Het kussen geeft volledige ondersteuning, niet alleen voor de nek en schouders, maar ook voor de rug.
  • Traagschuim kussen - Ook dit is een kussen voor nekklachten. Het materiaal zorgt voor een juiste drukverdeling onder het slapen. Het geeft dus op alle nodige punten in de nek en schouders voldoende ondersteuning.

Kinderkussens voor uitgeslapen kinderen

Let er bij het uitkiezen van de hoofdkussens op dat er een verschil is tussen kinderkussens en kussens voor volwassenen. Voor het babyledikantje heb je nog geen kussen nodig. Vanaf twee jaar plaats je een kussen in het kinderbed. Dan begin je met een speciaal kinderkussen. Dit kussen is namelijk kleiner dan een kussen voor volwassenen. Doordat het platter en zachter is, geeft het je kind meer comfort en veiligheid onder het slapen. Naarmate het kind ouder wordt en dus groeit, kan de grootte van het kussen ook aangepast worden.

Voor een optimaal effect van de goede eigenschappen van je hoofdkussen, kies je ook een goede matras. In de kinderkamer is dat even belangrijk. Kijk voor een kindermatras die goed ademt en allergievriendelijk is. Voor de volwassenen let je bijvoorbeeld op het gewicht dat de matras kan dragen. Een andere belangrijke factor is de gewenste hardheid.

Een stijlvolle aankleding met kussens

De hoofdkussen zijn in eerste instantie natuurlijk bedoeld ter ondersteuning tijdens het slapen. Maar ze dragen ook bij aan de aankleding van de slaapkamer. Je kiest bijvoorbeeld voor twee kussen op het bed. Voor een gezellige sfeer voeg je hier nog een paar sierkussens aan toe. De extra kussens geven je een steuntje in je rug als je in bed wilt lezen of televisie wilt kijken.

De sierkussens geef je dezelfde kussensloop als de rest van het beddengoed en bedlinnen. Maar voor een opvallend accent kun je uiteraard ook voor een ander patroon of een andere kleur kiezen. Het ruime aanbod van home24 is geschikt voor ieder interieurtype. Dit varieert van een strakke, moderne hoes in effen kleuren tot een kussen met een kleurrijke afbeelding voor een retro of klassiek interieur.

Datzelfde geldt voor de kussens die je op een andere plek dan de slaapkamer gebruikt. Want een kussen komt eigenlijk op meerdere momenten van pas. Bijvoorbeeld in de woonkamer, op de bank. Door hier meerdere kussens in verschillende afmetingen en kleuren neer te leggen, creëer je een gezellige sfeer. Bovendien geeft het een extra comfortabele houding tijdens het zitten. De tienerkamer richt je stijlvol en uitnodigend in met speciale zitkussens. Dit soort kussens passen ook goed in de tuin, bijvoorbeeld op een tuinmeubel of op de houten vloer van het terras.
Klanten beoordelen home24 met 4,0 van de 5 sterren

gebasseerd op 3,893 reviews.

Download nu de home24-app


Alle prijzen zijn in euro's (€), inclusief BTW, maar exlusief verzendkosten.
Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA. Het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.