NIEUW: geef deze kerst een home24-cadeaubon cadeau
Mijn bestellingenMijn bestellingen

home24 - Meubles online kopen

Aanmelden

 1. Startpagina
Groen logo #ForaBetterHome

Er is geen planeet B, en daarom moeten we zuinig zijn op ons thuis, de aarde. Wij vinden het belangrijk dat onze bedrijfsactiviteiten niet ten koste gaan van ons klimaat en de natuur. Met #ForABetterHome maken we duurzaamheid tot speerpunt van onze bedrijfsstrategie.

Het is ons doel met onze hoogwaardige meubels zo veel mogelijk happy homes te creëren, maar we willen dit wel op een verantwoorde manier doen. Alleen zo blijft onze planeet ook een happy home voor onze kinderen en kleinkinderen.

Onze inzet voor het klimaat

Tijdens al onze bedrijfsactiviteiten worden broeikasgassen uitgestoten. Vooral de opslag en verpakking van meubilair en het vervoer van onze producten veroorzaken CO₂-uitstoot. Andere emissiebronnen zijn het energieverbruik in onze kantoren en verkoopruimtes, de exploitatie van onze webshop en bedrijfsactiviteiten zoals dienstreizen en het gebruik van externe diensten.
Als één van Europa's grootste online retailers in home & living zien we het als onze taak om onze uitstoot zo laag mogelijk te houden. Sinds 2019 meten we onze CO₂-voetafdruk en analyseren het resultaat zorgvuldig, met als doel onze CO2-voetafdruk steeds te verbeteren.

Drie onderdelen van onze klimaatstrategie

1. Inzicht in onze milieu-impact

Om meer inzicht in de milieu-impact van ons bedrijf te krijgen, meten we jaarlijks onze CO₂-voetafdruk. We kijken naar onze toeleveringsketen van de fabrikant tot de aankomst van het meubel bij jou thuis. We meten ook het emissieverbruik van home24-kantoren, verkoop- en magazijnlocaties, evenals de uitstoot die onze webshop genereert. Zo kunnen we vaststellen waar de meeste uitstoot plaatsvindt en zoeken naar gerichte mogelijkheden voor verbetering.

2. Uitstoot voorkomen

Het beste zou het natuurlijk zijn als er helemaal geen uitstoot ontstaat. Voorbeelden hiervan zijn het vermijden van niet-noodzakelijke zakenreizen of het verminderen van afval. We ondersteunen onze klanten bij het nemen van de juiste aankoopbeslissingen om emissies bij retourzendingen te voorkomen. We bieden ook diverse duurzamere diensten aan, zoals reserveonderdelen en reparatiediensten.

3. CO₂-uitstoot verminderen

Tot de maatregelen om onze CO₂-voetafdruk verder te verkleinen horen ook bijvoorbeeld het overstappen naar groene stroom en het stimuleren van elektrische fietsen als alternatief voor de auto. Zo installeren we laadpunten voor elektrische fietsen in ons hoofdkantoor en vervangen we onze bedrijfswagens voor elektrische auto's. Daarnaast bieden we onze medewerkers een fietsplan aan en overdekte fietsenstalling aan.

Dit hebben we al bereikt:

- In 95% van onze gebouwen maken we gebruik van groene stroom.

- In 2022 is meer dan de helft van ons bedrijfswagenpark elektrisch of hybride.

- Dankzij deze maatregelen hebben we de uitstoot van ons directe en indirecte energieverbruik sinds 2019 met 40% kunnen verminderen.

- We verminderen de uitstoot verder door het OV voor onze medewerkers deels te vergoeden, geretourneerde artikelen te hergebruiken en regionaal geproduceerd eten te stimuleren.

Klimaatvriendelijker online shoppen

Het compenseren van onze uitstoot door te investeren in klimaatbeschermingsprojecten is al lang een kernpunt van onze klimaatstrategie. In de toekomst willen we ons echter meer richten op optimalisatie van onze bedrijfsvoering en onze toeleveringsketen. Hiermee valt de grootste winst te behalen als het gaat om het beperken van onze ecologische voetafdruk. We zijn ervan overtuigd dat we onze duurzaamheidsdoelen alleen op een eerlijke manier kunnen bereiken met ecologische oplossingen die verder gaan dan CO₂-compensatie.
Overstappen op klimaatvriendelijkere oplossingen kan tijd kosten. Daarom compenseren we een deel van onze CO₂-uitstoot. In sommige markten bezorgen we met onze eigen bezorgdienst. Ook de uitstoot die ontstaat als onze klanten winkelen op onze website compenseren we. Daarmee maken we alvast een begin.

Hoe werkt CO₂-compensatie?

Uitstoot compenseren betekent dat we ervoor zorgen dat we uitstoot die we niet hebben kunnen vermijden, elders wordt bespaard. Hiervoor financieren we projecten in de landen van herkomst van de producten die we verkopen, bijvoorbeeld een herbebossingsproject in India. Meer informatie over de projecten die we ondersteunen vind je hier.

Onze bedrijfsvoering duurzamer maken

We zoeken voortdurend naar oplossingen om ons bedrijfsmodel duurzamer te maken. Zo hebben we in plaats van grote energieverslindende verkooplocaties slechts enkele showrooms, filialen en outlets. Ook zorgen we voor een goede bereikbaarheid van onze winkels, zodat onze klanten er met het openbaar vervoer naartoe kunnen reizen.
In onze logistieke centra zijn alleen bijzonder gewilde producten beschikbaar voor snelle verzending. Zo houden we de opslagruimtes efficiënt en het energieverbruik laag. Meubels in minder gewilde afmetingen of kleuren worden alleen op bestelling geproduceerd. Zo voorkomen we overproductie en gaan we spaarzaam om met grondstoffen.

We ondersteunen jou bij je keuze

Direct de goede keus maken, helpt om retouren te vermijden en de milieu-impact de verminderen. Daarom stellen we in onze onlineshop alle relevante productdetails ter beschikking. Via de home24-app kun je populaire producten in een 3D-visualisatie in jouw huis weergeven. Onze experts adviseren ook graag telefonisch of via livechat.

Wat we doen met retouren

Mocht je toch niet tevreden zijn met je bestelling, dan kun je meubels die je bij home24 hebt gekocht binnen 30 dagen retourneren. Wij zorgen ervoor dat deze meubelen een tweede kans krijgen in onze outlets. De transportroutes houden we daarbij zo kort mogelijk. De meubels in de outlets zijn meestal als nieuw of hebben slechts kleine oneffenheden. Door het outletconcept te versterken, kunnen we op een verantwoorde manier omgaan met grondstoffen.

Kwaliteit en eerlijke arbeidsvoorwaarden

Het is onze missie om van jouw huis een happy home te maken. Daarom bieden we hoogwaardige producten aan en passen we onze normen op milieugebied en op sociaal gebied toe in onze hele toeleveringsketen. Op deze manier zorgen we ervoor dat de negatieve milieu-impact van de meubelproductie wordt verminderd en grondstoffen worden bespaard. Tegelijkertijd is het eerlijk behandelen van werknemers, klanten en zakenpartners onze topprioriteit. Dat verwachten wij ook van onze leveranciers en logistieke partners.

We blijven aan onszelf werken

We weten dat de weg naar een duurzamere toekomst lang is, maar we zijn er vast van overtuigd dat we op de goede weg zijn. Het is ons doel om de productie en verzending van meubels nog efficiënter en milieuvriendelijker te maken. De basis voor duurzaam verbeteren is samen leren. Daarom zoeken we actief contact met andere bedrijven en organisaties. We nemen bijvoorbeeld deel aan Leaders for Climate Action en aan het werk van de Bundesvereinigung Logistik e. V.. Zo wisselen we van gedachten over hoe we ons verder kunnen verbeteren op het gebied van duurzaamheid in de logistiek.home24

 • Over ons
 • Onze service
 • Jobs
 • home24 corporate
 • Duurzaamheid
 • home24-app
 • Kortingscodes
 • Cadeaubonnen
 • Pers
 • Nieuwsbrief
 • Cookiebeleid
 • Bedrijfsinformatie
 • Algemene voorwaarden
 • Privacy statement

Betaalmethoden

 • PayPal icon
 • VISA icon
 • Mastercard icon
 • ideal-payment icon
 • Apple Pay icon

Wij versturen met

 • DHL icon
 • dpd icon
 • Post NL icon

International

 • home24.de
 • home24.fr
 • home24.at
 • home24.ch
 • home24.be
 • home24.it

Je kunt ons ook vinden op

 • Instagram
 • Facebook

Klimaatvriendelijke website door CO₂-compensatie
#ForABetterHome

Klanten beoordelen home24 met 4,1 van de 5 sterren

gebasseerd op 3,448 reviews.


Alle prijzen zijn in euro's (€), inclusief BTW, maar exlusief verzendkosten.
Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA. Het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.