home24 - Meubles online kopen
138 resultaten voor

WandspiegelsWaarom een wandspiegel onmisbaar is in huis

Zonder dat je het misschien zelf in de gaten hebt, kijk je in de spiegel als je er langsloopt. Aan de andere kant ben je je er op sommige momenten wel bewust van, bijvoorbeeld als je 's ochtends opgestaan bent en je tanden staat te poetsen. Of voordat je je jas aantrekt om naar buiten te gaan. Op een aantal plaatsen in huis mogen wandspiegels dan ook niet ontbreken. En daar heb je zoveel keuze in waardoor het niet moeilijk kan zijn om een spiegel te vinden die je aanspreekt.

Wat is een wandspiegel?

Een spiegel is gemaakt van glas. Aan de achterkant van dit glas is een reflecterende laag aangebracht, waardoor je jezelf kunt zien. Wandspiegels kun je, zoals de naam al doet vermoeden, aan de wand ophangen.

Welke wandspiegels zijn er?

Weet je nog niet precies waar je naar op zoek bent? Er zijn in ieder geval een aantal basismodellen waar je uit kunt kiezen. Dit is een ronde of ovale spiegel. Deze spiegels hebben bijvoorbeeld een doorsnede van zeventig centimeter. Een vierkante of rechthoekige spiegel kan dezelfde breedte hebben, maar de rechthoekige spiegel kan ook als grote wandspiegel verkrijgbaar zijn. In dat geval heb je het over een passpiegel voor op de slaapkamer of in de inkomhal.

Om te bepalen welke vorm het beste past, is het belangrijk dat je de ruimte op de muur opmeet waar de spiegel moet komen te hangen. Let daarbij op de lichtinval en de mogelijkheid om daar bijvoorbeeld nog een lamp naast of boven te hangen.

Wandspiegels staan decoratief in huis

Een eenvoudige wandspiegel past altijd in je interieur. Bijvoorbeeld een ronde spiegel zwart. Maar wandspiegels kunnen ook een echte blikvanger zijn, door de artistieke vorm of door de opvallende materialen die voor de omlijsting gebruikt zijn. 

Een spiegel met gouden rand is het zonnetje aan de muur, een industriële spiegel met zwart past in een moderne inrichting. De houten wandspiegel kan in verschillende interieurstijlen gehangen worden. De grote keuze uit houten omlijstingen geeft je de mogelijkheid om een spiegel te kiezen die bij de kleur van je meubels past, zoals een sidetable of de boekenkast.

Kijk bij het uitzoeken van de wandspiegels ook eens naar de modellen die uit meerdere spiegels bestaan. Deze hang je los op een bepaalde afstand van elkaar voor een speels effect. Bepaalde spiegels bestaan uit een stuk, maar het spiegelende oppervlak wordt afgewisseld door ander materiaal als hout of metaal. Dit maakt van de spiegel een waar kunstwerk aan de muur.

Waar hang je wandspiegels op?

In principe kun je de wandspiegels in iedere kamer hangen. Er zijn echter een paar modellen die bij uitstek geschikt zijn voor bepaalde ruimtes in huis. Denk hierbij aan een badkamer-wandspiegel. Deze spiegel hang je boven de wastafel in de badkamer. Dit type spiegel heeft twee functies. Want je ziet er niet alleen jezelf in, je kunt er ook nog eens verschillende spullen in kwijt. Daarom kan je ook zeggen dat het een wandspiegel met plank is. Het is vooral heel praktisch als je niet zoveel ruimte in de badkamer hebt. Deze spiegels passen ook in de hal, bijvoorbeeld naast de kapstok of boven het schoenenrek.

Houd bij het uitkiezen van een wandspiegel bij home24 niet alleen rekening met de meubels die je in de kamer hebt staan, maar ook met de andere inrichting. Een vierkante wandspiegel in zwart laat een vierkant, zwart vloerkleed nog beter tot zijn recht komen. Hiermee schep je rust en ruimte in huis, waarbij de spiegel ook nog eens voor extra lichtopbrengst van buiten zorgt.
Klanten beoordelen home24 met 4,1 van de 5 sterren

gebasseerd op 4,119 reviews.

Download nu de home24-app


Alle prijzen zijn in euro's (€), inclusief BTW, maar exlusief verzendkosten.
Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA. Het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing. Je kunt je cookie-instellingen hier wijzigen.