home24 - Meubles online kopen
5 resultaten voor

Massief houten meubelsCategorieën

StartpaginaMeubelsMassief houten meubelsTafelsStoelen

Filter

tot

Massief houten meubels voor elke ruimte in huis

Houten meubels geven je huis een natuurlijke uitstraling. Zelfs als het hout geschilderd is, houd je toch een bepaalde sfeer die kunststof meubels bijvoorbeeld niet hebben. Massief houten meubels kun je in iedere woonstijl toepassen. Bij home24 vind je dan ook een compleet aanbod van diverse soorten massief houten meubels.

Welke soorten massief houten meubels zijn er?

Massief eiken is de meest bekende soort voor een massief houten meubel. Maar ook andere houtsoorten vallen onder deze categorie. Denk bijvoorbeeld aan gerecycled hout of aan beukenhout.

Massief wil zeggen dat het meubelstuk volledig uit hout bestaat. Daardoor is het robuust en bovendien is het eenvoudig van een verflaag te voorzien. Dit maakt de keuze die je hebt uit de verschillende meubelstijlen alleen maar groter. Bovendien zorgt het ervoor dat massief houten meubels in iedere ruimte in huis op hun plaats zijn.

Dat een meubel van massief hout is gemaakt, wil uiteraard niet zeggen dat er geen andere materialen in het ontwerp verwerkt zijn. Juist door de uiteenlopende toepassingsmogelijkheden van massief hout, kan het ook met andere materialen gecombineerd worden. Denk aan een combinatie van ruw hout en geverfd hout. Of een stoffen bekleding op massief houten stoelen. Ook metaal is een veelgebruikt materiaal om te combineren met massief hout. Bijvoorbeeld als een deurgreep van een kast of als de poten van een tafel.

Doordat het meubel een natuurlijk product is, is ieder meubelstuk uniek. Daarnaast is massief hout gemakkelijk in het onderhoud en dus eenvoudig schoon te houden. Iedere houtsoort kan echter een eigen aanpak vragen. Het is over het algemeen niet aanbevolen om schuurmiddelen te gebruiken, een vochtige doek met een mild reinigingsmiddel volstaat.

Een stijlvolle woonkamer met massief houten meubels

Massief eiken meubels zijn tijdloos. Maar dat betekent niet dat je je huis niet stijlvol of trendy kunt inrichten als je voor dit type meubels kiest. Juist door bepaalde meubelstukken als basis te kiezen, heb je een goed uitgangspunt voor de rest van de inrichting.

Ga je voor een massief eiken tv-meubel, dan zet je daar een kleurrijke bank tegenover. De stoffering is bijvoorbeeld van fluweel of leer. Kies je voor een tv meubel acaciahout of een tv-meubel van gerecycled hout? Kijk dan naar andere meubels in dezelfde houtsoort of houtkleur, zoals bijvoorbeeld een fauteuil. Dit zorgt voor een uniform geheel van de ruimte. Uiteraard mag ook een dressoir van massief hout niet in je woonkamer ontbreken.

Sfeervolle massief houten meubels in de slaapkamer

Hout heeft een warme, uitnodigende uitstraling, ideaal voor de slaapkamer. Een slaapkamer die sfeervol ingericht is, geeft rust. En dat komt de nachtrust ook ten goede. Een massief houten bed combineer je met een passende houten kledingkast. En heb je voldoende ruimte? Dan kun je hier uiteraard ook nog een massief houten dressoir aan toevoegen.

Het hout van de massief houten kast of van het bed heeft een natuurlijke houtkleur, zoals licht of donkerbruin. Doordat de nerven van het hout vaak zichtbaar zijn, schep je een landelijke sfeer in de kamer. Toch liever modern? Kies dan voor een houten meubelstuk met bijvoorbeeld een zwart metalen frame onder de poten.

Praktische massief houten meubels voor in de werkkamer

Richt je kantoor aan huis in met een houten bureau en een massief eiken kast om al je dossiers overzichtelijk in op te bergen. Een massief houten boekenkast heeft bijvoorbeeld veel planken. Hierdoor raak je makkelijk al je spullen kwijt. Bovendien zorgt een kast met deuren ervoor dat je vertrouwelijke stukken uit het zicht houdt voor de bezoekers of klanten die je aan huis ontvangt.

Combineer vervolgens deze hoge kast met een massief houten ladekast. Deze plaats je aan de zijkant van je bureau. Zo heb je nog voldoende ruimte om met je bureaustoel recht achter je laptop te zitten.
Klanten beoordelen home24 met 4,1 van de 5 sterren

gebasseerd op 4,119 reviews.

Download nu de home24-app


Alle prijzen zijn in euro's (€), inclusief BTW, maar exlusief verzendkosten.
Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA. Het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing. Je kunt je cookie-instellingen hier wijzigen.