Styles & Stories

We love: Says Who!

Een goed humeur! Dat is het eerste waar ik aan denk bij het design-duo van Says Who. Toen we de twee Denen op de shooting-set van hun nieuwe collectie ontmoetten, werkte hun goed humeur meteen aanstekelijk op ons. We hebben vooral één ding gedaan: gelachen.

 

Op de vraag wat de twee zo gelukkig, harmonisch en goed gehumeurd maakt, antwoorden de twee alleen maar: „We zijn beste vrienden en hebben het geluk, samen te mogen werken en ons iedere dag met onze grote passie voor design en meubels bezig te houden. Met z’n tweeën reizen we door de hele wereld en leren leuke mensen kennen, die dezelfde interesses hebben. Wie zou daar niet gelukkig van worden?“

 

Meet the designer: Kasper en Nikolaj in het interview

 

 

We zijn verliefd geworden op ieder exemplaar van de collectie. Lievelingsitem na lievelingsitem. In gedachten had ik na vijf minuten mijn hele woning overhoop gehaald en opnieuw ingericht.

Maar nu eerst vanaf het begin. Wie is Says Who eigenlijk?

 

Typisch Says Who: Reduziertes Design und laute Farben

 

De gezichten achter de creatieve naam zijn twee nog creatievere Denen. Nikolaj en Kasper. Beste vrienden, partners in crime, design-liefhebbers. Ze zijn geboren en getogen in Hjørring, gestudeerd hebben ze – natuurlijk ook samen – aan de universiteit van Aalborg.

 

De vreugde en passie voor meubeldesign deelt het duo al sinds hun jeugd en na verloop van tijd, toen ze ouder waren en een goede opleiding hadden afgerond, konden ze van hun passie hun beroep maken. „Says Who?“ in het Nederlands „Wie zegt dat?“ is een vraag en tegelijkertijd een moedige uitspraak. Wie zegt dat dat zo niet kan? Wie zegt dat je niet eens verder moet kijken dan je neus lang is? Wie zegt dat dat er niet mooi uit kan zien? Het is een uitdagende vraag over traditie en creativiteit.

 

 

Met deze naam willen de twee designers elkaar steeds weer uitdagen en motiveren om out of the box te denken. Ieder meubelstuk van Says Who is gebaseerd op het combineren van design en functionaliteit.

 

Volgens de designers moeten deze elementen elkaar niet uitsluiten, maar juist op elkaar aansluiten. Nikolaj en Kasper zien elkaar als een onderdeel van een nieuwe esthetische beweging, die er enerzijds een traditioneel Scandinivaisch design bij betrekt met de liefde voor functionele eenvoudigheid, heldere lijnvoering en duurzame materialen als uitgangspunt.

 

 

Retro Design in höchster Qualität

 

Anderzijds probeert het design-duo nieuwe wegen in te slaan door innovatieve materialen uit te proberen en met kleuren en vormen te experimenteren. Zelf noemen ze deze beweging „New Scandinavian Design“.

 

„Wij willen meubels ontwerpen, waar mensen van gaan houden en waarmee ze graag elke dag leven willen!“, zegt Kasper over de design-filosofie van Says Who. „Het gaat erom, producten te ontwerpen die je graag vastpakt, waarop je graag zit of ligt. Producten waardoor je je thuis voelt en die tegelijkertijd voldoen aan onze hoge eisen aan design en esthetiek.“

 

 

Zeitlos

Dit uitgangspunt zie je terug in ieder Says Who item. En natuurlijk ook het plezier dat de twee charmismatische designers verspreiden. Bijzonder mooi vinden we de kleurenvariatie in de collectie, die bij de gestoffeerde meubels variëren van een krachtig fuchsia tot een populair petrolblauw. Daar word je toch vrolijk van!

 

Says_Who_Mood_7

„De beste tip die we onze klanten kunnen geven, is om de meubels genoeg ruimte te geven“, zegt Nikolaj van Says Who. In plaats van vier muren vol te proppen, kun je je beter concentreren op een paar design stukken. We hebben de neiging om te jagen en te verzamelen. Net zoals hamsters.

 

Op een gegeven moment is er in de grootste woning geen bewegingsruimte meer en na de tiende bijzettafel verlies je het overzicht en de liefde voor detail. Daarom moet je de meubels van Says Who ook de ruimte geven die ze verdiend hebben. Ze zijn namelijk echte eyecatchers en hebben niet veel poespas nodig om er mooi uit te zien.

 

Ik heb mijn verlanglijstje al geschreven. En jullie?