Styles & Stories

Trendkleuren voor de herfst – deel 2

In het eerste deel over de trendy herfstkleuren 2015 hebben we het gehad over koele, ietwat donkere tinten, die je herinneren aan de regenachtige, grijze dagen van het seizoen. Maar de herfst heeft ook een heel andere kant! Denk maar eens aan die prachtige oktoberdagen, waar je voor de laatste keer van de zonnestralen kunt genieten. De parken en bossen die tijdens de zomer nog groen en overbevolkt waren met spelende kinderen en barbecues worden plots omgetoverd tot een paradijs van kleuren. Feloranje en dieprode tinten zetten de toon en de verkleurde bladeren van de bomen glinsteren in het licht. Het is bijna feeëriek!

Ontdek hier de vijf warmere trendkleuren, die je interieur herfstproof én gezellig maken!
 

De trend voor deze herfst: warme tinten

 

Herbstfarben_warm

Oak Buff

Als je een contrast wilt vormen met Stormy Weather, is deze kleur de perfect keuze. Deze tint doet denken aan de zonneschijn die na een storm vanachter de wolken tevoorschijn komt. Gebruik de kleur als wandverf en je wordt gegarandeerd elke morgen vrolijk wakker! Ook in de vorm van een abstract schilderij of als bekleding van een meubel, zoals een bank of fauteuil, zorgt deze kleur voor een elegant effect. Een zacht lichtblauw past ook goed bij Oak Buff.
 

Farben_des_Herbstes - Oak_BuffINT_NL

Cadmium Orange

Deze frisse en jeugdige tint brengt een flair van de jaren 70 in huis. De warmte die deze kleur uitstraalt, zorgt voor een gezellige sfeer. Hou je van modern? Combineer dan een oranje hocker met andere zitmeubels in antracietkleuren, zoals Stormy Weather. Ook samen met krachtige paarse tinten zoals Amethyst Orchid of een diepgroene kleur ziet het zachte oranje er prachtig uit.
 

Farben_des_Herbstes_orange

Cashmere Rose

Cashmere Rose is een zachte roze kleur die toch heel volwassen overkomt. Deze tint komt het beste tot haar recht wanneer ze gecombineerd wordt met andere andere rode of roze kleuren. Daarnaast past ze ook uitstekend bij het elegante Reflecting Pond, waarmee je mooie highlights in je ruimte kunt creëren!
 

Farben_des_Herbstes_rosaINT_NL

Marsala

Dit is dé kleur van deze herfst, waarmee je een echt statement kunt zetten. De diepe roodbruine tint is warm, aardachtig en mondain. Of je nu kiest voor kussenslopen, een lamp of glanzende schalen in Marsala, deze tint kun je zo heftig gebruiken als je wilt en hij is ook fantastisch combineerbaar met andere rode tinten. Wil je helemaal uit de bol gaan, dan kun je ook een hele ruimte met deze kleur inrichten. Veredel het geheel met zwart of messing voor een mooi effect.
 

marsala_NL

Amethyst Orchid

Deze levendige kleur is een echte eyecatcher waarmee je een statement van knalformaat kunt maken. Maar je kunt haar net zo goed op een elegante en ingetogen manier inzetten door bijvoorbeeld kleine accessoires en meubels in deze tint aan je interieur toe te voegen. Doordat deze kleur op zich al heel opvallend is, kun je haar goed combineren met andere krachtige kleuren, zoals oranje, blauw of roze – of een mengsel ervan. De kleur harmonieert prachtig met het grijsgroene Desert Sage, die je op een neutrale manier in de vorm van een tapijt kunt inzetten en zo een uitstekende basis creëert voor de krachtige paarsachtige kleur.
 

Farben_des_Herbstes_lila_nl