Accessoires

Trendy: Geometrische vormen

Geometrie is het onderdeel van wiskunde, wat zich met lagen en ruimtelijke structuren bezighoudt. Dat klinkt al bijna naar interieurinrichting! En inderdaad,  geometrie en binneninrichting passen op vele manieren goed samen.

Geometrische figuren als driehoeken, cirkels en verschillende vierkanten komen in elk interieur goed tot hun recht. Op kussens, behang, tapijten, vazen en hanglampen zijn ze een perfecte aanvulling. En dan hebben we het nog niet eens over de glansrol die ze spelen op strakke drie- en vierhoekige of ronde meubelstukken.

Geometrische patronen zorgen voor een frisse en interessante noot in je interieur

In tegenstelling tot wiskunde zijn geometrische patronen in je interieur geen saaie stof.

Er kan dus naar hartelust worden gespeeld met kleuren en patronen. Vakkundig ingezet zijn deze patronen op bijvoorbeeld behang een interessante eyecatcher en  doen zelfs denken aan kunst.

Een extra knaleffect creëer je heel eenvoudig met kleuren: bijvoorbeeld op kussens, behang, beddengoed of een tapijt.

Combineer verschillende vormen en kleuren en je hebt een eyecatcher voor je kamer!

Geometrische patronen gaan trouwens ook goed samen met elkaar, effen kleurvlakken of hele andere speelse motieven. Hierbij gaat het natuurlijk om ieders eigen smaak. Een kleine tip voor diegenen die enigzins onzeker zijn: Je blijft simpelweg binnen één kleurfamilie of werkt met complementaire kleuren. Wie graag op zeker speelt, combineert zijn geometrische patronen simpelweg met effen kleurvlakken.

Grafische vormen in pastelroze

MIX & MATCH: ONZE FAVORIETEN

Driedimensionale objecten als meubels, accessoires en lampen kunnen ook wel wat geometrie gebruiken. Veel klassieke ontwerpen zinspelen met hun minimale vormen op geomatrie. Zeer actueel en erg mooi passen hier accessoires en lampen met een gebogen of gevouwen design bij.

We zouden de lijst van geometrische vormen en patronen voor een stijlvol interieur eindeloos lang kunnen maken. Eén ding staat vast: Mooi zijn ze allemaal! Met een paar heldere lijnen, decoratieve patronen en knalkleuren creëer je eenvoudig een wow effect. Smaak is misschien dus tóch te berekenen.