Accessoires

Trendy: de nieuwste lampendesigns

Lampen zijn de laatste jaren gegroeid tot veel meer dan alleen “verlichting” of een manier waarmee je andere objecten in de kijker kunt zetten. Meer nog, deze nieuwe lampendesigns zijn opzichzelfstaande eye-catchers die de show stelen in elk interieur!

Welk lampendesign krijgt jouw voorkeur? De nieuwe look van de Mix & Matching, waarbij meerdere lampen worden bevestigd aan één plek? Spots die er uit zien alsof ze rechtstreeks uit een oude filmset komen? Koperkleurige of houtkleurige lampen? Er is zo veel keuze! Om de nieuwe trends in de kijker te zetten, hebben wij een lijstje gemaakt met onze favoriete trendy designs. Veel plezier!

1. En… Actie! De schijnwerper

Een staande lamp die er uit ziet als een schijnwerper uit een oude filmset geeft je interieur een flinke dosis glamour. Vergelijkbaar met een schijnwerper op een filmset, kan je met deze staande spot ook enkele highlights creëren in je ruimte. Lights, camera… action!

Wat je echter wel in je achterhoofd moet houden met zulke lampen is: zet ze niet zomaar ergens in een hoekje. Deze lamp heeft ruimte nodig om tot haar recht te komen! Het is daarom de ideale keuze voor een industrial chic interieur of een groot loft-appartement!

 

2. Sfeervol en ingetogen: lamp in fineerhout

Een lamp zoals deze zorgt door haar delicate houten design vooral voor sfeervol licht en geeft daarbij een Scandinavische look aan je interieur.

Het flinterdunne flexibele houtfineer is heel doorzichtig waardoor ook de jaarringen van het hout glinsteren in het licht. Hierdoor verspreidt deze lamp een zeer bijzonder, warm en gezellig licht.

Deze fineerhouten lamp is in alle mogelijke designs verkrijgbaar. Als staande lamp, tafellamp of plafondlamp. Het is echter belangrijk dat het wattage van 60 watt niet wordt overschreden, omdat het fijne hout heel gevoelig is aan hoge temperaturen.

 

3. Mix & Match: hanglampen

Deze trend draait volledig rond het combineren van meerdere en verschillende lampen! Want hoe meer, hoe beter. Toch?!

Aangezien lampen een functioneel nut hebben zijn ze overal in je interieur aanwezig. Een veelvoud aan hanglampen trekt wat meer aandacht dan gewoonlijk, geef ze dus meteen een prominente plaats in je interieur – dan komen ze het beste tot hun recht! Zo’n lampencombinatie zorgt ook voor een gezellige stemming en een bijzondere sfeer in je ruimte. Daarom doet deze trendy verlichting het bijzonder goed boven een lange eettafel, boven een gezellige zithoek of als highlight boven je salontafel.

Je kunt ook kiezen voor een gerichte kleurengroep, specifieke ontwerpen of voor een specifiek materiaal. Zo is het combineren van metaalkleurige lampen tegenwoordig bijzonder trendy. Anderzijds kun je ook je eigen creativiteit in de verf zetten door heel eenvoudige lampen op een bijzondere wijze op te hangen. Linerair, evenwijdig, chaotisch, op verschillende niveaus… er zijn geen regels!

4. Spelen met contrasten: industriële lamp

Industriële lampen hadden al van bij het begin van de vorige eeuw slechts één functionele reden: het verlichten van enorme fabrieken en pakhuizen!

Geëmailleerd staal, meestal zwart geschilderd of in de oorspronkelijke metallic look gelaten. Het zijn deze eenvoudige en sterke hanglampen die tegenwoordig zo hip zijn en vele eettafels en keukens versieren. Ze zijn vooral geliefd in loftachtige interieurs waar een industrial chic look vaak niet misstaat.

Deze lampen voegen een vleugje nostalgie toe aan je interieur en zorgen tegelijkertijd voor coole contrasten tussen de klassieke lederen banken zoals de Chesterfield.

5. Dream big: lampen in XXL-formaat

Deze trend laat je volledig vrij. Er zijn geen regels omtrent kleur en vormgeving. Kies voor eender welke vorm, kleur en materiaal! De enige regel waar je mee rekening dient te houden bij deze trend is: het moet opvallen!

Combineer en rangschik meerdere lampen in dezelfde stijl in een vierkante of lineaire verhouding. Bijvoorbeeld rondom de zithoek of als leeslamp op je nachtkastje. Think out of the box!