Shop the look

Tips voor de perfecte babykamer

Je bent in verwachting? Van harte gefeliciteerd! Waarschijnlijk ben je in je hoofd dan ook al een tijdje bezig met het inrichten van je babykamer. Je kunt hiervoor natuurlijk vertrouwen op je goede smaak, maar voor vragen over de passende meubels, verlichting of wat te doen met de muren, staan wij voor je klaar. Wij laten je zien hoe je van de babykamer voor je kleine spruit en jezelf en een oase van rust kunt maken.

 

Slaap kindje slaap

 

In de eerste maanden slapen baby’s ongeveer 15 uur per dag. Dan is het natuurlijk vanzelfsprekend dat het bedje het belangrijkste meubelstuk voor de babykamer is. Net op de wereld slapen baby’s het beste in een wieg, waarin ze zacht in slaap geschommeld kunnen worden. Maar kleintjes groeien snel en na een paar maanden zal deze moeten worden vervangen door een ledikant.

 

Zo heeft je kleine spruit aangename nachten en mooie dromen

Deze zijn meestal in hoogte verstelbaar en uitgerust met uitneembare spijlen. Het grote voordeel: dit bed kan met het kind meegroeien en wordt met kleine aanpassingen snel omgetoverd tot een kinderbed. Om er zeker van te zijn dat je nageslacht het warm en comfortabel heeft, heb je natuurlijk het passende beddengoed nodig. Deze stem je qua kleuren het beste af op de inrichting van de kamer. Wanneer je de muur bijvoorbeeld met uilen versierd hebt, waarom stem je het beddengoed hier dan ook niet op af?

 

Voor meer flexibiliteit kies je voor een ledikant op wieltjes

Lichtblauw of roze?

Dat brengt ons gelijk bij het volgende punt: de muren. Wat je met een babykamer doet, is net zo belangrijk als bij de inrichting van al je andere kamers. De klassiekers: roze muren als het een meisje is en blauw voor een jongen. Saai? Nee hoor! Van duifblauw en oud roze tot en met fuchsia: de diversiteit van roze en blauw is enorm.

 

Blauwe accenten voor stoere jongens

Wanneer je liever bescheiden en onafhankelijk van het geslacht inricht, zijn muren in wit, grijs of natuurtinten ideaal. Om het er toch nog als een kinderkamer uit te laten zien, fleur je deze op met vrolijk gekleurde kussentjes en wandstickers. Op deze manier krijgt de ruimte meteen een speelse en levendige uitstraling. Het zal je kleintje bevallen, kinderen vinden bontgekleurde afbeeldingen namelijk te gek.

 

Het is een meisje! Zet de roze verf en decoratie maar vast klaar!

Een plek om luiers te verschonen

Onmisbaar in de babykamer: een plek om luiers te verschonen. Hiervoor heb je natuurlijk een passend meubelstuk nodig. Je kunt dan kiezen uit een klassieke verschoningscommode of een aankleedkussen. De laatste heeft als voordeel, dat je deze simpelweg op je al aanwezige commode legt. Om je baby er tijdens het luiers verschonen ook lekker bij te laten liggen, leg je hier een verschoningskussen op en klaar ben je.

 

Alles binnen handbereik

Als alternatief voor een commode kun je ook op een verschonings opzetstuk terugrijpen, die op het babybed geklemd wordt. Deze variant is voordelig en plaatsbesparend, maar denk eraan: zo gauw junior een paar maanden oud is, zal deze snel te klein zijn. Aangezien baby’s van het verschonen ook graag een groot theater maken, zul je veel voordeel hebben van decoratie.

 

Dit ziet er namelijk niet alleen mooi uit, maar zorgt ook voor de nodige afleiding. De makkelijkste optie: een mobiel boven de plek waar het vuile werk wordt gedaan. Terwijl je kleintje gefascineerd naar boven kijkt, heb jij tijd en rust om de luier te verschonen.

 

Opbergruimte

Van accessoires en kruippakjes tot en met het favoriete knuffelbeest: in de babykamer vragen veel spulletjes om een eigen plek. Een verschoningscommode is een goed begin, maar qua opbergruimte meestal lang niet voldoende.

 

Een leuk idee: hang de kleine bodysuits aan kapstokken op

Wanneer je niet veel ruimte hebt, zijn rekken een goede oplossing. Uitgerust met manden of opbergboxen creëer je binnen een handomdraai rust en ordening in elk rek. En wanneer de babykamer groot genoeg is, spreekt er niets tegen een eigen kast. Deze hebben ook als voordeel dat je alles wat je niet graag in het zicht stelt, kunt verbergen achter gesloten deuren.

 

En hoe zit het qua verlichting?

Verlichting is een essentiële sfeerbepaler in elke ruimte. Het is aan te raden hier wat betreft een kinderkamer ook rekening mee te houden. Voor het plafond zijn hanglampen de beste optie. Deze geven een aangenaam en niet al te fel licht, wat zeker voor gevoelige baby oogjes heel belangrijk is.

 

Voor een aangename sfeer in de kinderkamer is de beste keuze gedimd licht

Wanneer je de basisverlichting hebt uitgedokterd , heb je zeker nog een dimbare lichtbron nodig. Hiermee kun je het licht naar behoefte en op elk gewenst moment snel reguleren. De meeste babys slapen namelijk niet graag in volledige duisternis. Met een dimbare lamp op de laagste stand voelt je kleine schat zich ook ‘s nachts zeker en geborgen.

 

Laten we mama niet vergeten

Ook jijzelf zal in het begin heel veel tijd in de babykamer doorbengen. Denk daarom bij het inrichten ook aan je eigen behoeftes. Met een rustgevende hoek om te stillen, creëer je een plekje waar jij zelf ook tot rust komt en weer even energie bij kan tanken. Het belangrijkste wat je hiervoor nodig hebt: een comfortabele stoel.

 

Ouders hebben ook recht op hun dosis comfort!

Schommelstoelen zijn zeer aan te bevelen, aangezien het zachte wippen een uiterst rustgevende werking op baby’s heeft. In principe is verder elke andere comfortabele stoel geschikt voor jouw eigen hoekje. En wanneer je jezelf echt wilt verwennen, trakteer jezelf dan op een relaxfauteuil met massagefunctie! Nu ontbreekt alleen nog een lekker vloerkleedje op de grond voor warme voeten en het bijkomen kan beginnen.