Onze tips

Tapijten om op te wonen

teppich_header

Er zijn zo veel verschillende tapijten: van knusse hoogpolige tapijten – uitermate geschikt voor iedereen die zijn voeten graag diep in het zachte wolweefsel steekt – tot decoratieve kelim tapijten die overtuigen met hun kleurrijke motieven. En wat te denken van grafische uitblinkers van katoen, tapijten in batik-look, van leer of voor buiten?

Grafische accenten

Er bestaan grafische tapijten in een eindeloze variaties van kleuren en patronen. Het leuke hieraan: ze geven iedere ruimte een levendige toets. Wanneer je niet wilt dat het te schreeuwerig wordt, kun je met strakke meubels een rustig contrast creëren. Je kunt een tapijt met motief zelfs tot dé hoofdrolspeler in je huis benoemen. Combineer simpelweg twee tot drie van je favoriete designmeubels en richt bijvoorbeeld een minimalistische leeskamer in. Wanneer je hier de ruimte voor hebt, natuurlijk…

Met een interessant vloerkleed geef je een levendige toets aan iedere ruimte

Het verleidelijke shaggy tapijt

Als je woonkamer enigzins donker is, kan een licht tapijt wonderen verrichten. Wat te denken van een shaggy (beter bekend als ‘hoogpolig’) tapijt? Deze maken de ruimte niet alleen lichter, maar ook extreem gezellig. Het hoge en zachte materiaal maken van shaggy tapijten echte voetvrijers. Ideaal voor iedereen die graag op z’n sokken of op blote voeten loopt. Met comfortabele zitkussens kun je op je shaggy zelfs lezen, tv-kijken, telefoneren of op het internet surfen. Een bank is bijna overbodig!

Het verleidelijk knusse shaggy tapijt

Bloemen en ornamenten – het oriëntaalse tapijt

Een paar jaar geleden golden ze nog als ouderwets, maar ze zijn weer helemaal terug: oriëntaalse tapijten. Deze zijn er in veel verschillende variaties, maar hebben allemaal iets gemeen: hun natuurlijke motieven, Oosterse ornamenten en vaak krachtige kleuren. Anders gezegd: met een Perzisch tapijt haal je een echte blikvanger in huis. Zeker wanneer je inrichting is gereduceerd tot het minimale geef je met een oriëntaals Tapijt direct een frisse touch aan je inrichting. Ook in combinatie met meubels in Scandinavische stijl kun je een interessant contrast creëren. Een handgeknoopt Perzisch tapijt doet het ook erg goed in een landelijke ingerichte omgeving. En wanneer ouderwetse gezelligheid meer je ding is, leg je het simpelweg voor een leren bank of antiek meubelstuk.

Met een Oriëntaals tapijt breng je een elegante en kleurrijke blikvanger in huis

Drie woonruimtes in één

Tapijten doen ook prima dienst als ruimteverdeler. Dat is vooral interessant voor mensen met een kleinere woning. Met verschillende tapijten kun je je woonkamer bijvoorbeeld opdelen in een eetruimte en een ruimte om in te ontspannen. Hiermee creëer je rust en verhoog je je level van comfort. Voor het geval er zich onder je medebewoners ook een paar kinderen bevinden, gebruik je gewoon een tapijt om een speelhoekje op in te richten. Natuurlijk is het dan nog steeds afwachten of die schurkjes zich wel aan deze onzichtbare grens houden. In ieder geval heeft hun speelgoed nu een vaste plek.

Een samenspel van contrasten zorgt voor diepte in je ruimte

Outdoor tapijten: voor zowel buiten als binnen

Tapijten voor buiten worden steeds populairder. Niet verwonderlijk, aangezien ze het woonkamergevoel naar buiten brengen, je tafel en stoelen een plekje bieden en veel kleur met zich meebrengen. Dankzij de robuuste materialen – zoals bijvoorbeeld geknoopt kunstvezel – zijn ze bestand tegen hitte en kou en heel eenvoudig te reinigen. Veel modieuze varianten zijn ook perfect geschikt om binnenshuis te gebruiken.

Outdoor tapijten brengen het woonkamergevoel naar buiten

Puur natuur: wol en leer

Tapijten van natuurlijke materialen als zacht schaapswol, vel of leer geven een hele specifieke charme aan de ruimtes waar je deze een plekje geeft. Meestal verspreiden ze een elegante chalet-stijl of of zorgen voor een meer landelijke ambiance. In combinatie met een modern interieur kun je een creatieve en aantrekkelijke stijlbreuk toepassen. Deze tapijten doen echter ook superieur dienst voor de open haard of je bed.

Zorg voor een exotische flair met bonte tapijten