Accessoires

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand.

Iedereen kent de spreuk “Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste van het land?’’ En pratende spiegels, waar kennen we die nou ook alweer van? Nee hoor, we gaan het niet hebben over Sneeuwwitje en de zeven dwergen of andere sprookjes, maar over spiegels! Wij geven je tips waarmee je je gasten sprakeloos zult kunnen maken met je indrukwekkende interieur. Lees je mee?

 

Ein schöner Spiegel über Sofa, Kommode und Co.verändert die Wirkung im Raum komplett

Als je aan spiegels denkt, denk je in eerste instantie aan hun functionele nut. Maar tegenwoordig hebben spiegels meer functies dan alleen maar het bewonderen van jezelf, ook al is dit waar de meeste mensen ze voor gebruiken. Wij geven je 6 tips om inspiratie op te doen en heel eenvoudig met spiegels je huis op te fleuren. Je vrienden en familie zullen je hier bij hun volgende bezoek zeker op aanspreken. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…wie heeft het mooiste interieur van het land?

 

Think Big

Het grootste voordeel van spiegels in je interieur is dat ze je ruimte optisch groter laten lijken. En des te groter de spiegels die je hiervoor gebruikt, des te meer diepte je creëert!

 

Je größer der Spiegel, desto größer die Wirkung - das gilt auch bei kleinen Räumen

Bijzonder mooi: een grote spiegel boven de bank of de eettafel, zodat de verlichting in de ruimte weerspiegeld wordt en je ruimte meteen een tikkeltje groter en lichter lijkt. Ook staand en niet traditioneel opgehangen toveren ze diepgang in je interieur. Grote spiegels maken extra veel impact met een massieve lijst eromheen en zijn een onverwacht uitstekende keuze voor kleine ruimtes!

 

Lichtstralen

Spiegels zijn bijzondere voorwerpen. Je zou spiegels zelfs kunnen vergelijken met een extra raam in je interieur, doordat ze het licht elegant en op een subtiele manier weerkaatsen. Het zou natuurlijk zonde zijn om dit voordeel van je spiegel niet te benutten. Daarom moedigen we je luidkeels aan: speel met lichtreflecties! Dit zorgt niet alleen voor een leuk effect, maar laat kleine kamers er ook groter en lichter uitzien. Perfect voor die donkere, kleine kamer die wel wat mag worden opgefrist!

 

WEERSPIEGELENDE ACCESSOIRES

 

Een andere mogelijkheid, is om je kaarsen voor een spiegel of op een weerspiegelend oppervlak te plaatsen. Dit zorgt voor een heel gezellige en romantische sfeer.
Heb je het liever wat chiquer en eleganter in huis? Dan is een spiegel boven je commode een absolute must! Nog een mooi bloemstukje ervoor en het plaatje is compleet.

 

Draai de rollen om…

Spiegels hangen meestal boven je commode, in je woon-, slaap- en badkamer of in je hal. Maar het kan ook anders: wees origineel en creatief – think out of the box! Heb je er bijvoorbeeld al eens aan gedacht om je spiegel niet op maar in de open haard te plaatsen? Dit is wel op voorwaarde dat je hem niet gebruikt om een vuurtje in te stoken natuurlijk. Heb je het liever wat romantischer en gezelliger in huis, plaats dan gewoon een paar decoratieve kaarsen voor je spiegel. Wedden dat je gasten binnenkort helemaal niet meer weg willen?!

 

Spieglein_Spieglein_Kommode_NL

 
Spiegels kunnen je andere meubelstukken ook wat extra flair geven. Denk bijvoorbeeld aan je eettafel: gebruik een lange, smalle spiegel als loper voor op je tafel. Je gasten zullen weg zwijmelen en dat niet alleen vanwege je kookkunsten. Nog een leuk voordeel hieraan is dat bloemstukken, kaarsen en andere tafelversieringen net dat tikkeltje extra interessanter worden. Je hoeft het overigens heus niet alleen bij tafels te houden. Je kunt ook je deuren of muren versieren met spiegels. Je deuren worden op die manier een volwaardig onderdeel van je interieur, met zowel een decoratief als functioneel nut. Een spiegelwand zorgt dan weer voor een elegante en verfijnde look, die je ruimte optisch vergroot. Belangrijk is dat je spiegel steeds iets heeft om te weerspiegelen: een unieke lamp, bloemen, decoratieve pronkstukken of een mooi raam.

 

Maak van je spiegel een pronkstuk

Spiegels zijn meestal niet goedkoop – hetzelfde geldt voor design. En net zoals bij design, kunnen spiegels ook prachtige pronkstukken zijn. Combineer meerdere spiegels van verschillende formaten en vormen en je krijgt een heel uitgesproken look. Het gaat er niet om welke spiegels je combineert, maar om hoe je ze combineert: rond met rond, antiek met antiek of een combinatie van allerlei verschillende kaders van dezelfde kleurenfamilie… Al deze combinaties zorgen voor een unieke sfeer.

 

Een spiegel met een opvallende lijst kan ook gebruikt worden als een op zichzelf staande eyecatcher. Zo’n spiegel doet het uitstekend boven je bank of aan het hoofdeinde van je bed, waar hij voor een aangename en gezellige sfeer zorgt. Daar zorgen ze namelijk voor een aangename weerspiegeling van het licht waardoor de ruimte lichter, gezelliger en ruimer lijkt.

 

Wees jezelf!

De belangrijkste raad die we je kunnen geven tijdens je zoektocht naar de perfecte spiegel is: wees jezelf! Je spiegel moet namelijk niet alleen bij je interieur passen, maar ook bij je persoonlijkheid. Stem de kleur van de lijst af op andere accessoires die je al in huis hebt en laat je door de rest van je interieur inspireren. Een spiegel die volledig bij je interieur past, zal het plaatje compleet maken, maar een spiegel die een totaal andere stijl heeft dan je huidige inrichting, kan ook voor een mooie en interessante look zorgen.

 

Heb je een badkamer in maritieme look of wil je deze juist versterken, kies dan voor buitengewone en excentrieke lijsten. Wees ook niet bang om de handen uit de mouwen te steken en met een eenvoudig doe-het-zelf-projectje je saaie spiegel om te toveren tot een echt pronkstuk. Denk bijvoorbeeld aan een zelfgemaakte omlijsting, gemaakt van je verzameling zeeschelpen, stukjes touw en kleine ankers van plastic. Dankzij je eigen gevoel voor stijl en je persoonlijkheid kan er eigenlijk niets mis gaan. Je bent immers zelf kapitein op het schip dat creativiteit heet!

Spieglein_Spieglein_Tapete_NL