Styles & Stories

Pimp up de woonmaker

pimp-up-living_header-960x480

De woonkamer, plek van rust en ontspanning en tegelijkertijd het trefpunt waar je tijd met familie en vrienden doorbrengt. In Nederland is de gemiddelde woonkamer 30m² groot. Ingericht zijn ze over het algemeen licht en luchtig: bij 53% van de Nederlanders zijn de muren wit en sideboards en vitrinekasten zie je in meer dan de helft van de huishoudens terug. In drie van de vier woonkamers staat een bank in een terughoudende kleur. Eerlijk gezegd: spannend klinkt anders. Maar waar de basics al voorhanden zijn, is het begin voor je perfecte woonkamer al gemaakt. We laten je hier vier eenvoudige manieren zien waarmee jouw woonkamer zal uitstijgen boven die van de grijze massa.

1. Textiel met stijl

De eenvoudigste en voordeligste manier om afwisseling aan je interieur te geven, is textiel. Hierbij hangt het volledig van je eigen smaak af, of je voor één, twee, of meerdere kleuren kiest. Het belangrijkste is dat je met kleuren speelt: laat dezelfde kleur in al zijn nuances in je interieur terugkomen en houd hiermee de levendigheid erin. Denk hierbij aan kussentjes, tapijten, gordijnen of sculpturen. Deze kunnen allemaal net dat beetje extra voor je interieur betekenen.

Wees ook vooral niet bang voor motieven of spannende texturen zoals die van patchwork, pailletten of veren. Deze breken een monochroom vlak open en benadrukken je persoonlijke stijl. Nog een pluspunt van textiel: dit creëert gezelligheid!

Met een paar kussens en een tapijt wordt je woonkamer direct gezellig en uitnodigend

2. Groene oase

Ze zorgen niet alleen voor een aangenaam woonklimaat, maar zien er ook nog eens prachtig uit: planten. Deze groene inrichtingswondertjes maken elke ruimte mooier. Je kunt kiezen voor groene huisgenoten in XXL-formaat, elegante hangplanten of je haalt regelmatig verse bloemen in huis.

Vooral deze laatste kun je qua kleur eenvoudig en harmonisch integreren in je interieur. Hangplanten kunnen ook heel interessant ingezet worden: hiermee laat je bijvoorbeeld onaantrekkelijke balken groen kleuren. Of je gaat voor een zogenaamde hangende tuin, waarmee je kunst en natuur perfect op elkaar kunt afstemmen.

 

3. Een hart voor kunst

Je hoeft geen kunstkenner te zijn om je woonkamer een unieke uitstraling te geven. Grote sculpturen, schilderijen of mooie foto’s zijn een paar van de mogelijkheden om je muren te herdefiniëren. Je kunt ook aan een fotocollage werken, die je met de tijd blijft uitbreiden om je woonkamer een zeer persoonlijke toets te geven.

De collage: met een veelvoud aan beelden wordt je muur een ware blikvanger

Prints en typografieën zijn net zo geschikt als blikvangers als sculpturen, objecten of je gevonden schatten van de rommelmarkt. Wat dit betreft zijn er geen grenzen! Ook een collectie van de meest uiteenlopende voorwerpen zoals platenhoezen achter glas, opvallende hoeden op standaarden of mooie bordjes kunnen een totaalkunstwerk vormen.

En zeker wanneer je verzameling authentiek is, wordt deze een persoonlijke uitdrukking van jezelf, als souvenirs van je leven. Op deze manier heb je je mooiste herinneringen altijd in zicht en bij elke gelegenheid een leuk gespreksonderwerp. Het belangrijkste is de manier waarop je ze presenteert.

Het maakt niet uit of je je collectie als unieke blikvangers of als verzameling in scène zet, het is belangrijk om ze de ruimte te geven: Of dit nu aan de muur of op een tafeltje is, je lievelingsstukken hebben ruimte om te ademen nodig. Creëer ook niet te veel afleiding met een overdaad aan accessoires, deze kun je beter verspreid door de ruimte ensceneren.

Zet je lievelingsstukken in scène. Bijvoorbeeld met een individuele presentatie

4. Unieke blikvangers

Ieder van ons heeft zijn eigen individuele stijl. Laat de jouwe zien door in een of twee lievelingsstukken te investeren en deze uniek in scène te zetten. Van een perfect geplaatste design fauteuil, Chinese huwelijkskast of een tot boekenkast omgebouwde trap: alles is toegestaan.

Ben je een boekenwurm, dan maak je van je gelezen meesterwerken een gestructureerde stapel en gebruik je deze als bijzettafel. Of misschien geef je de voorkeur aan een Oosters tapijt of uniek kunstwerk? Belangrijk is en blijft om er altijd aan te denken je persoonlijke favorieten eruit te laten springen door deze op een opvallende manier te presenteren.