Accessoires

Pimp je badkamer!

 

De badkamer is – in tegenstelling tot de andere kamers van je woning – vaak ingericht op basis van zijn functionaliteit. Dit is natuurlijk onzin. Ook in de badkamer kun je jouw creatieve geest laten zegevieren, zonder dat je badkamerinrichting aan functionaliteit verliest.
De standaard wit betegelde badkamer vraagt om een grondige herontdekking en herinrichting. En je hoeft geen handige Harry te zijn om dit klusje tot een goed einde te brengen. Met onze eenvoudige maar effectieve tips is het een koud kunstje om je badkamer stijlvol in te richten.

 

1. Persoonlijke spiegels

 

De spiegel is het mythische symbool van zelfkennis, doordat het een reflectie zou zijn van je ziel. Een spiegel zegt dus altijd iets over zijn eigenaar. Waarom zou je de rollen dan niet even omdraaien en je spiegel gebruiken als een weerspiegeling van jouw eigen persoonlijke stijl!?

 

Wil je een vleugje glamour in je badkamer, kies dan voor een theatrale Hollywood spiegel met karakteristieke lampen eromheen. Heb je het liever klassiek en elegant, dan tover je met een klassieke, extravagante en met goud overladen spiegel meteen een vleugje elegantie in je badkamer. En daarnaast kan je ook een eigen frame bouwen dat aan je eigen persoonlijke stijl voldoet. En wie zegt dat een spiegel uberhaupt een frame nodig heeft? Weg ermee, als je dat liever hebt! Je leest het al: niet moet en alles mag, zolang de spiegel jouw stijl reflecteert.
Daarnaast kun je ook bij de bevestiging van je spiegels je creativiteit laten uitblinken. Hang ze bijvoorbeeld op zodat je een spannend mozaïekeffect krijgt. De mooiste combinaties zijn overigens ook vaak met een veelvoud aan spiegels van verschillende formaten en stijlen. Misschien kun je zelfs die oude spiegel van je grootouders oplappen en hergebruiken: geef hem een interessant kleurtje en hij ziet er weer als nieuw uit!
 

 

2. Kleurrijk en speels

 

Witte en neutrale kleuren dragen bij aan een nette en cleane look en krijgen daarom de voorkeur voor je badkamer. Maar een spatje kleur kan heus geen kwaad. Met kleurrijke douchegordijnen of heldere badmatten krijg je al snel een levendige en knusse badkamer in tegenstelling tot de standaard klinische witte uitstraling.
Hou je van kleuren maar hoeft het allemaal niet zo uitbundig voor jou? Kies dan voor subtiele blauwtinten of pastelkleuren. Deze kleuren voegen op subtiele wijze wat kleur toe aan je badkamerinrichting, zonder dat het te uitbundig of overdreven is. Je hoeft trouwens niet meteen om een bakje nieuwe verf of tegels, zelfs met een paar gekleurde handdoeken breng je al nieuw leven in de badkamer. Je kan ook spelen met contrasten, denk bijvoorbeeld aan donkere of zwarte handdoeken tegen heldere tegels. Zoals je ziet is een klusjesman hier totaal overbodig: een paar handdoeken en andere woonaccessoires volstaan om je badkamer een nieuwe en kleurrijke look te geven!

 

3. Decoratie aan de wand!

 

Mooie muren en tegels hebben een enorme impact op de look van je badkamer. En het is ook helemaal niet moeilijk of duur om je tegels te verfraaien! Tegel- en muurstickers zijn een makkelijke manier om je badkamer een frisse look te geven. Geen klusjesman vereist!
Met kleine steentjes of enkele spiegelplaten als borduurrandje kun je makkelijk een eyecatcher creëeren in je badkamer. Is dit nog niet genoeg, dan kan je ook steeds een likje verf over je muren of tegels aanbrengen. Niets verandert de stijl van een kamer sneller dan een nieuwe wandkleur.

 

4. Spelen met accessoires

 

Een badkamer moet rust en comfort uitstralen, vinden we. En dat bereik je makkelijk met bijvoorbeeld een klein stoeltje dat uitnodigt tot zitten. Aan de andere kant zijn woonaccessoires het toverwoord: planten zijn altijd een goede keuze en brengen meteen nieuw leven in de ruimte. Bijzonder mooi zijn gerangschrikte planten. En het ziet er niet alleen mooi uit, maar deze vochtige omgeving is ook een absolute aanrader voor de meeste planten.
Vind je extra decoratie maar niets en heb je liever een nette look zonder teveel prulletjes, dan kan je ook opteren om enkele mooie objecten die je dagelijks gebruikt op een mooi schaaltje de decoreren. Denk bijvoorbeeld aan elegante parfumflesjes of een plekje voor je mooiste make-up accessoires en sieraden. Op die manier creëer je mooie highlights in je badkamer en heb je ook alles meteen bij de hand. Een win-win situatie als je het ons vraagt.
 

 

5. Think out of the box

 

Neem een stap terug van de oude gewoonten en regeltjes over hoe je badkamer er precies uit moet zien en think out of the box. Kies bijvoorbeeld voor een mooie oude ladder om je handdoeken op te draperen in plaats van de gebruikelijke handdoekrekken die iedereen in huis heeft. Of wat dacht je van een idyllisch wijnrekje om je gastendoekjes in te bewaren?

 

De tandenborstels staan voortaan stijlvol geëetaleerd in kristallen glazen en shampoo en douchegel kun je voortaan in draadmanden of oude houten kisten bewaren. Vergeet deze houten kisten vooraf niet te impregneren met olie of houtlak. Laat de traditionele badkameraccessoires links liggen en ga voor accessoires die ook in andere ruimtes passen. Zo tover je in een handomdraai een unieke look in je badkamer!
 

 

6. Je persoonlijke spa van natuurlijk hout

 

Tegels hebben veel voordelen: ze zijn makkelijk te reinigen en duurzaam. Echter, er zijn nog andere materialen die heel goed werken in de badkamer, zoals bijvoorbeeld hout. Goed behandeld hout van goede kwaliteit heeft een hoge weerstand en voorziet je badkamer van een warme, gezellige en uitnodigende look!
Vandaag de dag worden zelfs wastafels en badkuipen van prachtige houtsoorten zoals walnoot, lariks of bamboe gemaakt. Dit ziet er niet alleen cool uit, maar verspreid ook -afhankelijk van het soort hout en de temperatuur van het water – prachtige essentiële oliën.

 

Uiteraard hoef je niet meteen aan grootse projecten te beginnen. Hout kun je ook door middel van een aantal kleine woonaccessoires in je badkamer integreren. Denk bijvoorbeeld aan zeepbakjes of bewaardoosjes voor crèmes, tissues of wattenstaafjes. De traditionele badmat kun je ook vervangen door een houten badmat, dit tovert je standaard badkamer om tot een gezellige, persoonlijke en comfortabele spa badkamer in een natuurlijke houtlook.
Kortom, laat je badkamer niet langer het klassieke kamertje zijn in je interieur. Laat je creativiteit los en richt het in tot in de kleinste details. Probeer eens een paar ongewone ideeën en verheug je alvast op je nieuwe en volledig unieke badkamer – en dat allemaal zonder een groots, duur en tijdsintensief bouwproject op poten te zetten!