Shop the look

Organiseer je eigen Halloween party!

Tegenwoordig betekent Halloween hoofdzakelijk één ding: je heel griezelig verkleden en feesten! Lees hier onze 4 tips om je Halloween party onvergetelijk te maken!

De herkomst

De naam Halloween is afgeleid van All Hallow’s Eve, de avond voor Allerheiligen op 1 november. Op deze dag herdenk je de overledenen. Het van oorsprong Keltische feest stamt uit Ierland. Op deze dag kwamen de doden terug onder de levenden. De enige kans om je ziel niet aan de overledenen te verliezen, was door je te verkleden als geest. Ierse immigranten brachten de traditie vervolgens naar Amerika, waar deze veranderde in het Halloween dat we vandaag kennen. Daarna verspreidde het zich over de hele wereld en werd het gemengd met tradities van andere culturen (zoals ‘’Trick or Treat’’ of ‘’Jack O´Lantern).

Leckeres Halloween-Menü mit schaurigen Kürbisköpfen

1. Het motto

Griezelige kleding dragen op halloween is helemaal in! Het motto is natuurlijk Halloween, maar je kunt ook kiezen voor een speciaal griezelthema. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vampierparty of een feest in een ‘’Haunted House’’? Laat je inspireren door horrorfilms en leef je uit, want juist met Halloween mag alles!

Die leckeren und gesunden Früchte setzen farbige Akzente

2. Griezelige decoratie

Pompoenvormige lampionnen zijn een musthave! Of het nou enge accessoires zijn of creatieve versieringen – de pompoen is zonder twijfel de klassieker met Halloween! Grote pompoenen zien er mooi uit voor de huisdeur en op de grond, terwijl kleinere pompoenen dan weer perfect zijn als tafeldecoratie.

De meest gebruikte kleuren met Halloween zijn zwart, oranje en wit.

Om het griezelgehalte te verhogen, kun je gebruikmaken van neppe spinnenwebben, spinnen, kraaien, slingers van vleermuizen of spoken. Maar ook met neppe lichaamsdelen en skeletten kun je de ruimte leuk decoreren.

DECORATIE UIT HET SPOOKHUIS

 

Een perfecte Halloween party begint en eindigt bij de juiste verlichting. Het meest geschikt is gedimd licht, maar ook kaarsen zijn prima voor een spookachtige sfeer. Gebruik een kaarsenhouder voor dramatisch licht en plaats kaarsen op verschillende hoogtes om highlights te zetten. Verduister de ramen om de ruimte extra donker te maken. Door zwarte lakens of versleten vuilniszakken voelt het alsof je in een echt spookhuis bent.

Om nog meer van het motto Halloween te maken, kun je ook een horrorfilm zonder geluid op de achtergrond laten afspelen.

3. Huiveringwekkend menu

Natuurlijk wil je je gasten niet laten verhongeren. Entertain je gasten met leuke en griezelige snacks. Maak bijvoorbeeld ‘’Finger Food’’ en wees ook bij het eten niet zuinig met decoratie. Een paar spinnen hier en een paar bloeddruppels van ketchup daar en je gasten zullen zeker weten schrikken! Onze tip: ogen van mozzarella met olijven, gelatinepudding, worstjes die op vingers lijken, spookvormige meringue en natuurlijk Bloody Mary als drank. Als je een heel menu voorbereidt, kun je de afzonderlijke gangen ook griezelige namen geven.

Kleine Geister aus Schlagsahne zieren die Halloween-Torte

4. Snoepgoed

De bekendste traditie met Halloween is het verzamelen van snoepgoed. Kinderen gaan van deur tot deur en roepen ‘’trick or treat’’ om zo iets lekkers te krijgen van de bewoners. Wees dus voorbereid als je niet wil dat de kleine spookjes en heksen kattenkwaad gaan uithalen. Een grote schaal met afzonderlijk verpakte snoepjes werkt het beste en laat kinderthartjes sneller slaan als ze aanbellen. Misschien kun je er ook iets griezeligs inleggen om het extra leuk te maken.

Bei der Präsentation der Süßigkeiten ist eine gruselige Deko das A und O