Styles & Stories

Groene Oase

gruen_header-960x480

Groen is trendy!

De kleur van hoop en vertrouwen was in 2013 al de trendkleur van het jaar toen Pantone de kleur smaragdgroen tot “Color of the Year” benoemde. Ook dit jaar vind je op de meubelbeurzen in meubels en woonaccessoires deze trendy kleur overal terug! Nieuw is de complete groene look en de kleur gecombineerd met prints van planten en metalen.

De neutrale kleur groen past over het algemeen overal goed bij. Belangrijk bij het combineren met andere kleuren is wel dat de kleuren op blauw of geel gebaseerd zijn en zich in dezelfde tonale kleurgroep bevinden. Groen in combinatie met krachtige en levendige kleuren zorgen voor meer sfeer en gecombineerd met neutrale kleuren zoals zwart, wit en bruintonen geef je je kamer een elegante look.

De kleur laat zich uitstekend mixen met koper, goud en zilver of juist met veel verschillende andere groennuances. Een palet van groentinten werkt harmonisch en geeft de ruimte een natuurlijke look.

Smaragdgroen symboliseert luxe en elegantie

Welke groentoon past bij jou?

Bij het kiezen van de juiste kleur groen is de functie en sfeer van de ruimte erg belangrijk. Groen past over het algemeen in elke kamer, zoals ook planten overal goed tot hun recht komen. Wanneer je over weinig licht beschikt is een groene wand niet optimaal, aangezien deze je kamer een koele uitstraling geven. Ieder soort groen zorgt voor een andere sfeer. Olijftonen stralen bijvoorbeeld een rustieke flair uit, terwijl limoengroen modern en energiek werkt.

Limoengroen geeft een modern en energiek effect

Groentonen met een blauwe ondertoon hebben een kalmerend effect. Smaragdgroen staat voor luxe en elegantie en zoals felgroen gras zijn gelige groentonen juist verfrissend.

Een likje olijfgroene verf aan de muur past perfect bij de rustieke landelijke stijl!

Mosgroen, dennegroen, lindegroen, lichtgroen, grijsgroen, blauwgroen, olijfgroen, aardekleurig, turquoisegroen, grasgroen, mistgroen, kruidengroen, limoengroen, zeegras, dille, … het palet aan groentinten is oneindig!