Accessoires

Gezelligheid in de winter

Als buiten de eerste sneeuwvlokken vallen, wordt het tijd om het binnen gezellig te maken. Van de passende decoratie tot aan tips voor onstpannen momenten – wij laten je zien hoe je thuis een warm paradijs kunt creëren!

Decoratie uit de natuur

In de winter heeft de natuur niet veel te bieden? Natuurlijk wel! Er zijn prachtige natuurlijke materialen, waarmee je in jouw woning een winters sfeertje kunt verspreiden. Bovendien is het thuiskomen extra fijn als je net een lange wandeling achter de rug hebt. In het bos of een landelijke omgeving vind je makkelijk dennenappels, takjes en besjes, waarmee je heel mooie decoratieve creaties kunt maken. Minder is hier vaak meer – het is al genoeg als je een bosje bessen of een paar takken in een mooie vaas schikt.

 

Leuk idee: blaadjes en bessen zilverkleurig begieten en een slinger van bessen knutselen

Je kunt ook experimenteren met sierappels. Ze hebben een winters effect en bieden veel decoratiemogelijkheden: je kunt ze in een kleine vaas leggen of samen met dennenappels, noten en takjes mooi op een bord schikken. Nog een leuk item voor winterse decoratie zijn gedroogde sinaasappelschijven. Die zijn uitstekend te combineren met takjes. Zoals je ziet, heb je met deze natuurlijke materialen veel ruimte voor decoratie. Probeer het gewoon eens!

Sfeervolle lichtjes

Tijdens de winterdagen zijn zonuren helaas erg zeldzaam. Daarom is het des te belangrijker om voor een uitnodigende en sfeervolle verlichting in huis te zorgen. Een dimbare staande lamp is al een goed begin om een knusse sfeer te creëren. Met andere lichtbronnen wordt het nog gezelliger. Aan muren en ramen kun je een snoer lampjes ophangen en de eettafel kun je decoreren met kaarsen en theelichtjes.

 
 

Een flakkerend kaarslicht in elegante kaarsenhouders zorgt voor een warme sfeer

 

Een echt highlight in de winter is een open haard. Hij geeft niet alleen mooi licht, maar verwarmt de ruimte ook. Als je geen ruimte hebt voor een open haard, is een vuurkorf een goed alternatief. Overigens kun je ook buiten voor een mooie sfeer zorgen: met lampen, lantaarns en winterse decoratieve lampen ziet je huis er vanaf de huisdeur al uitnodigend uit. Zo is thuiskomen na een koude dag nog leuker!

En ten slotte – neem tijd voor jezelf

Donkere dagen, kou en mist drukken in de winter al gauw de stemming. Bovendien lijdt ook je huid onder de droge lucht van de verwarming. Het is dus hoog tijd voor wat ontspanning. Ga op een koude winteravond lekker in bad en verzorg je lichaam met hoogwaardige producten. Sponzen en borstels van natuurlijke materialen bevorderen de doorbloeding, maken je huid zachter en zijn goed voor de gezondheid.

 

Pure ontspanning: een warm, lekker ruikend schuimbad na een lange, koude winterdag

Trouwens: bij een verkoudheid helpt een bosje verse eucalyptustakjes. Hang ze gewoon aan een stukje garen in de douche of boven het bad op. Door de hete lucht komen de oliën van de eucalyptus vrij en kun je meteen beter ademen. Als je uit bad stapt, droog je je af met zachte handdoeken en wikkel je jezelf in een badjas. En dan? Lekker op de bank liggen, waar kussens van zachte natuurlijke materialen zoals wol, kasjmier of alpaka voor warmte en ontspanning zorgen.

Nu heb je alleen nog een spannend boek of een goede film nodig en de avond is perfect. Ja, de winter kan koud en onbehaaglijk zijn, maar als je de kou trotseert en je het binnen gezellig maakt, is hij toch heel leuk of niet?

 

Tea time met thee, koekjes en een boek