Accessoires

De perfecte picknick

Wanneer de zon zich weer van zijn beste kant laat zien, stijgt bij ons de behoefte de natuur in te gaan. Onze tip: picknickmand pakken, vrienden samen trommelen en de natuur in. Onder de vrije hemel kun je luieren, zonnen en je accu weer opladen. Om deze ervaring nog gemoedelijker te maken, loont het zich enige voorbereiding in je picknick te steken. Wij laten je zien hoe dat gaat!

De perfecte picknick ziet er ongeveer zo uit

Een geschikte locatie

De eerste belangrijke vraag is natuurlijk, waar je wilt picknicken. Heb je een wild begroeid bos in gedachten, of heb jij of een van je vrienden een eigen tuin? Ben je graag aan de waterkant, heb je een favoriet meer of woon je in de buurt van de zee? Filter je mogelijkheden uit, vertrouw op de tips van je vrienden en volg je instinct. Maar eigenlijk komt het er op neer dat je elke locatie in een picknick-oase kunt omtoveren met de juiste voorbereiding. En wanneer je hebt gekozen voor de ideale locatie nodig je al je vrienden uit en trek je er op uit met je picknickmand!

Een picknick in het bos is vooral midden in de zomer een goed idee!

Genot on-the-go

Het kloppend hart van iedere picknick is natuurlijk het eten. Bijzonder geschikt is eigenlijk alles wat je koud kunt eten: Pannenkoeken, muffins, chicken wings, gekruide gehaktballetjes, salade, brood, fruit etc., etc., etc. Let er wel op dat je levensmiddelen die snel kunnen bederven vermijdt. Gerechten met eieren, rood vlees, vis en melkproducten kun je dan ook maar beter niet inpakken. Je kunt deze natuurlijk wel in een koelbox doen, deze zijn sowieso heel praktisch voor je drankjes. En wanneer je voorraad aan vloeistoffen eerder bescheiden van aard is, doet een thermoskan ook uitstekend dienst.

Een koelbox houdt je lekkerste hapjes het langst fris

Praktische picknick essentials

Het is het beste om je picknick thuis voor te bereiden en je lekkernijen in vers- en koelhoud boxen te doen. Deze zijn stevig, eenvoudig te transporteren en houden al je lekkers fris. Voor salades, dips en sauzen zijn afsluitbare kommen met deksels het meest praktisch. En aangezien zelfs bij de best voorbereide picknicks nog wel eens iets over het hoofd wordt gezien, is het verstandig altijd een harde ondergrond om op te snijden mee te nemen. Vergeet ook je kurkentrekker niet, het zou zonde zijn wanneer je niet kunt genieten van die heerlijke zomerwijn. Onze tip: een picknickmand die bij voorbaat van alle essentials voorzien is, vormt een garantie voor succes!

Passend servies hoort erbij

Welk servies?

Wanneer je niet in het bezit bent van een goed uitgeruste picknickmand, heb je natuurlijk nog steeds passend servies voor je moment in de zon nodig. Papieren borden zijn wel praktisch, maar niet bijzonder mooi om te zien. Porselein ziet er prachtig uit, maar is kwetsbaar en breekt onderweg snel. Een goed alternatief is kunststof servies. Dit is licht, stevig en ziet er bijna net zo uit als echt porselein. Geen fan van kunststof? Dan zijn er ook borden en bekers van metaal. En als je een echt chique picknick plant, kun je ook nog dienbladen of een etagère om al je lekkers mooi uit te stallen meenemen. Nu nog een paar zomerbloemen plukken waarmee je je picknick decoreert en je outdoor-idylle is perfect!

MUST-HAVES VOOR DE PICKNICK

Dekens, bescherming tegen de zon en kaarslicht

Om je uitvlucht echt ontspannen te maken, kun je niet zonder een picknickdeken. Als de grond enigszins koel is, neem dan ook een isolatiemat mee. Deze kun je onder de deken leggen en dat maakt het gelijk veel comfortabeler. En wil je deze picknick omtoveren tot een heuse luilekkerland-ervaring, dan raden we je met liefde comfortabele kussens aan. Breid je uit en je eenzame eiland met de naam droompicknick is compleet.

Extra dekens en kussens laten de sfeer nog hoger stijgen!

Bij hele hoge temperaturen is het verstandig om voor passende bescherming tegen de zon te zorgen. Zoek dan een plekje in de schaduw op, of pak een zonnescherm in. Wanneer je van plan bent je picknick voort te zetten tot in de late uurtjes, vergeet dan niet om wat knuffelzachte dekens mee te nemen. Nu alleen nog een paar lantaarns neerzetten en het genieten van je romantische avond kan beginnen. Welkom, picknick seizoen!