Styles & Stories

De mooiste stijlen voor oudejaarsavond

Als het buiten vriest of het door het natte weer heel modderig wordt, is het te des te mooier om binnen te vieren. Onze checklist en tips zorgen ervoor dat het belangrijkste feest van het jaar voor jou en je gasten onvergetelijk wordt.

 1. Checklist voor oudejaarsavond

Krijg door onze checklist eerst een overzicht, voordat je gaat nadenken over de decoratie. Op die manier denk je aan alle belangrijke dingen voor je oudejaarsfeestje.

1. Keuzes maken: feestje of diner.
2. Een dresscode of motto kiezen.
3. Gasten uitnodigen.
4. Decoratie bezorgen.
5. Hulp bezorgen.
6. Voldoende drank bestellen.
7. Je eigen stijl en outfit bepalen.
8. Buren informeren.
9. Boodschappenlijstje voor het diner schrijven.
10. Champagne en vuurwerk kopen.

 

SAVE THE BEST FOR LAST: TAFEL DECOREREN

 

1. „Black and White“ meets gold

De minimalistische zwart-wit look staat voor een soeverijn bewustzijn voor stijl. Helemaal glamoureus wordt het als je met goudkleurige accenten een contrast zet. Combineer een tafel en servies in zwart-wit met goudkleurig bestek of goudkleurige servetten. Als professionele gastheer of –vrouw ontwerp je de uitnodigingen het beste in zwart, wit en goud. Dit doe je bijvoorbeeld door witte kaarten in zwarte enveloppen te doen en er per uitnodiging een beetje goudkleurige glitter overheen te strooien – een diner met vip-factor. Jouw look: elegant in wit, zwart of goud.
 

Edel: wit servies versierd met zwarte elementen, zwart-witte tafelsets- en lopers, goudkleurige servetten en bloemen

2. Fiesta Naturale

Deze natuurlijke look maakt indruk door eenvoudige, lichte basics. Voor het oudejaarsfeestje voeg je hier nog een paar kleurrijke elementen aan toe. Bonte glazen, vazen, bloemen of blaadjes zijn de ideale combinatie met wit servies en natuurlijke materialen als hout, bast of riet. Dresscode: wees jezelf.

 

Kleine moeite, groot effect: florale kleurenexplosie

3. Let’s Glam

Je wilt het liever een beetje extravagant? Rock jouw feestje dan met glam chic. Laat je helemaal gaan en verdeel lametta, confetti, veren of bling-bling-sieraden op tafels, lampen en aan ramen. Combineer dit met glanzende vintage kussens en stoffen en bont servies. De bijpassende look: stras, disco-overall of een zwarte, wijde broek.

Lang leve de extravagantie!
 

Betoverende tijden: zilverkleurig en wit, kristalglazen, parels, kant en pluche

4. Très Elegant

Waan je met je gasten in de elegantie van een Fin-de-Siècle-Dinner. Wat je nodig hebt: elegante kandelaars, versierde glazen, goud- en zilverkleurig servies. De clou: kleuraccenten in een krachtig azuurblauw, bijvoorbeeld bij kaarsen, servetten en tafelkaartjes. De dresscode: adel is een must!

 

Elegante look in zwart, petrolblauw en turquoise

5. Little Asia

Wat heb je naast Chinese rotjes, staafjes en gelukskoekjes nog nodig? De juiste decoratie! Bamboestokjes en orchideeën in eenvoudige vazen of mandjes zorgen al voor een Aziatische sfeer. Een strakke, zwarte eettafel of exotische stoffen zijn de perfecte onderlegger voor mooi porselein, waarop je kerrie, sushi of andere lekkernijen serveert. Je kledingstijl voor die avond: kleurrijk, Aziatisch chic.

 

Kleurrijke, Aziatische look met zachte orchideeënblaadjes

Overigens: over het algemeen zorgen mottofeestjes altijd voor een goede sfeer. Wat dacht je bijvoorbeeld van de motto’s Groenland, Fiji of Texas. Of op oudejaarsavond: ‘’Around the Globe’’. Dan vier je ieder uur een typische traditite of specialiteit van een bepaald land. Andere populaire thema’s zijn: Golden Twenties, Hippie jaren 60 of Popperstyle van de jaren 80.

Wij wensen jullie veel plezier bij het feesten en een gelukkig nieuwjaar!