Shop the look

5th Avenue voor je slaapkamer

Droom je van een slaapkamer met een stijlvolle penthouse look? Wij laten je zien met welke trucs je de juiste sfeer kunt creëren.

 

Extra hoge boxspringbedden, kleine poefs en beklede banken, stijlvolle materialen, chique pastelkleuren en een vleugje glamour zijn kenmerkend voor typische “master bedrooms’’ van de Upper East Side.

 

De basics

Hoe hoger we liggen, hoe sterker het gevoel van geborgenheid. Daarom zijn mooie, hoge en comfortabele boxspringbedden in Amerika vaak het middelpunt van elke slaapkamer. En bij Amerikanen geldt duidelijk de regel: “the sky is the limit!” Ook al zijn boxspringbed en matras van het hoogste formaat, dan nóg wordt er een extra topper op gelegd voor optimaal ligcomfort.

 

Bij een Amerikaans boxspringbed hoort ook een bekleed hoofdeinde. Dit kan heel sober of juist heel extravagant zijn. En net zoals bij het bed, speelt de hoogte van het hoofdeinde ook hier een belangrijke rol: hoe lager het hoofdeinde, hoe breder je bed lijkt.

 

SLAPEN ZOALS IN EEN LUXUEUS AMERIKAANS HOTEL

 

 

Wat natuurlijk ook niet mag ontbreken zijn de ontelbaar vele kussens, in alle kleuren en formaten, die aan het hoofdeinde van het bed geplaatst worden (en grotendeels alleen ter decoratie dienen). Deze kussens zorgen voor een fijne, gezellige en uitnodigende uitstaling.

 

Behalve de vele kussens zijn ook extravagante banken, hockers en poefs kenmerkend voor de typisch New Yorkse 5th Avenue uitstraling. Belangrijk is vooral dat er geen verschillende kleuren, vormen en materialen met elkaar gecombineerd worden. Alles moet harmonieus bij elkaar passen. Wat textiel betreft, hebben weefstoffen en fluweel de voorkeur. Leer en andere grove materialen zouden de chique look teveel verstoren en horen dan ook niet thuis in dit type interieur. 

 

Ook kleine bijzettafels aan weerszijden van je bed of zitmeubel zijn een vast onderdeel van de 5th Avenue master bedrooms. Je kan eigenlijk niet veel verkeerd doen met deze meubels, zolang ze maar bijdragen aan een stijlvolle, chique look. Met bijzettafels in koper- en goudtinten, spiegeloppervlakken en subtiel gelakt hout zit je in ieder geval goed. Vermijd daarentegen robuuste materialen zoals onbehandeld hout of metaal.

 

Alles eromheen

Je interieur bestaat natuurlijk uit meer dan alleen meubels. Ook je muren, plafonds en vloeren spelen een belangrijke rol: net als het kader van een schilderij, maken ze het plaatje compleet. Mooie, elegante vloerkleden zorgen voor een gezellige sfeer in je kamer – en voor warme voeten! Belangrijk is dat de print van je vloerkleed of behang niet te uitbundig is. Opvallende eyecatchers verstoren de harmonie in de slaapkamer en kan je dan ook beter vermijden.

 

De perfecte aanvulling op de look

Voor je muren en plafonds kan je in principe de meest uiteenlopende kleuren kiezen. Donker of licht, alles mag – zolang het harmonieus samengaat met de rest van je ruimte. Pasteltinten, crème, grijs, paars, smaragdgroen en donkerblauw zijn geliefde muurkleuren , maar ook een mix van zwart en wit kan bijdragen tot een elegante en geraffineerde uitstraling.

 

De finishing touch

Het draait allemaal om de juiste accessoires. Deze zorgen namelijk in no-time voor een extra vleugje glamour in je slaapkamer en maken daarmee het plaatje compleet. Overdrijf ook gerust een beetje, door voor de meest chique en extravagante woonaccessoires te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan grote opvallende wandspiegels, staande lampen en nachtlampjes in bijpassende kleur- en materiaalcombinaties, of aan een met bladgoud omhulde kristallen kroonluchter.

Je ramen mogen uiteraard ook niet onbedekt blijven. Kies voor gordijnen van soepel vallende, lichte stoffen om je ramen te benadrukken.

 

 

Slapen als een koning!