Onze tips

10 inrichtingstips voor elke woning

Kussens geven je interieur een frisse toets

1. Kies voor lichte kleuren

Vooral in kleine ruimtes heeft een helder kleurenpalet de voorkeur. Je kamer lijkt door heldere tinten op de muur lekker luchtig. Wit en eierschaalkleuren reflecteren het doordringende licht beter en zijn een neutrale achtergrond voor allerlei soorten decoratiematerialen. Naast lichte kleuren zijn ook strategisch geplaatste spiegels ideaal om je kamer groter te laten lijken en een gevoel van ruimte te creëren.

Spiegels zijn altijd een goed idee

2. Natuurlijk mooi

Gevlochten manden, onbehandeld hout of mooie linnen stoffen: organische materialen zorgen in elke ruimte voor meer warmte. Doordat het materiaal niet perfect is maak je ook van steriele kamers een gezellig geheel.

Speel met verschillende materialen

3. Nog meer natuur

Planten geven elke kamer een frisse kick. De groene decoratieobjecten zijn niet alleen mooi, maar reguleren ook de vochtigheid en het zuurstofgehalte in de ruimte. Heb je geen groene vingers? Geen zorgen, cactussen zijn tegenwoordig helemaal hip en hebben nauwelijks aandacht en water nodig.

Jungle Fever: planten geven leven aan je ruimte

4. Weg met de kabels!

We leven in een wereld vol techniek. Niks mis mee, maar al die kabels maken je kamer er niet mooier op. Wij adviseren daarom kabelgoten onder je tafels en sideboards waarin elektronica op magische wijze kan verdwijnen. Des te meer plaats voor rust en ontspanning!

Kabels kunnen ook zorgen voor een leuke decoratieve toets

5. Verzamelen, presenteren, samenstellen

Unieke souvenirs, oma’s porseleinen servies of inspirerende boeken: is het niet zonde om je dierbare spullen uit het zicht op te bergen? Presenteer ze samen als mooi geheel op een commode of in een open kast. Hoe? Plaats bijvoorbeeld een ingelijst kunstwerk op de achtergrond, boeken in de tussenruimte en verschillende kaarsen samen gegroepeerd ervoor.

Veel verschillende decoratieve elementen geven je interieur een persoonlijke toets

6. Alles in de mix

Dit jaar mag je kamer best meer pit hebben. Durf verschillende patronen en kleuren met elkaar te mixen. Beginners starten met één kleurenpalet en gebruiken hiervan zoveel mogelijk kleuren, gevorderde interieurjunkies mixen er lekker op los met verschillende vormen, kleuren en materialen.

Combineer verschillende kleuren en patronen en maak elke ruimte een tikkeltje interessanter

7. Behang is back

Wie bij behang aan het bloemetjespatroon van opa en oma denkt, kan zeker een opfrisser gebruiken. Tegenwoordig zien we modern behang met ongebruikelijke patronen op bijvoorbeeld individuele muren, plafonds of de achterwand van een boekenkast.

8. Think outside the box

Heren shirts als gordijnstof, oude borden in plaats van foto’s aan de muur of vazen als lampen: de mogelijkheden zijn oneindig. Geef je oude spullen met een goede dosis creativiteit een nieuw leven.

Zitkussens zijn een praktisch alternatief voor je stoel

9. Verhoog optisch het plafond

Om je kamer hoger te laten lijken verf je je plafond in een hoogglans kleur. Lage meubels wekken tevens de indruk dat de ruimte hoger is dan in werkelijkheid.

10. En toen was er licht!

Verlichting bepaalt een groot deel van de sfeer in een ruimte. Maak gebruik van verschillende lichtbronnen, speel met lichtkleuren en gebruik dimmers om de perfecte stemming voor elk moment te creëren.

Een staande lamp achter de bank zorgt voor een gezellige leeshoek