home24 - Meubles online kopen
0 resultaten voor

Droogloopmatten


Helaas niets gevonden...
Selecteer alsjeblieft een andere categorie. Op dit moment hebben we hiervoor geen passende producten.

Droogloopmatten nodig? Zoek niet verder!

Vieze moddervoeten in de gang, keuken en woonkamer? Een schoonloopmat of inloopmat zorgt ervoor dat vuil en vocht wordt opgenomen en dus achterblijft in de buurt van de deur. Daardoor behoren besmeurde vloeren snel tot het verleden. En dat komt niet alleen je humeur ten goede! Als je huis mooi is ingericht met een duur vloerkleed, een stijlvolle zithoek en een smetteloze keuken, is wel het laatste wat je wil dat al dit moois constant wordt besmeurd door vieze voeten. Natuurlijk is het een goed idee om schoenen bij de deur achter te laten, maar met een droogloopmat kun je ook erg veel schoonmaakleed voorkomen!

Wat is een droogloopmat?

Een droogloopmat binnen neerleggen is een goed idee als je je huis mooi schoon wilt houden. Hij neemt al het vocht en vuil uit je schoenzolen op wanneer je je huis betreedt. Hoe werkt dat? Allereerst is de onderkant vaak gemaakt van rubber of een soort kunststof: een waterdichte laag die voorkomt dat de vloer (bijvoorbeeld van hout, laminaat, tegels of tapijt) droog blijft. Deze laag is tevens slipbestendig, waardoor voorkomen wordt dat je met mat en al uitglijdt in je eigen gang. Daar bovenop is veelal een laag van een microvezels of polyamide aangebracht die gemakkelijk veel vocht kan opnemen en ook snel weer droogt. In de hoge pool van de mat blijven vuildeeltjes zoals zand en stof hangen, waardoor het niet mee naar binnen wordt gelopen. Natuurlijk is er op het gebied van designs, patronen en afmetingen veel te kiezen. Als je een groot gezin met kleine kinderen hebt, is bijvoorbeeld een grote droogloopmat een goed idee. Elk lid van je gezin kan hierop zijn of haar schoenen laten drogen en er past bovendien ook nog een kinderwagen en een uitdruipende paraplu op. Ideaal!

Hoe reinig je een droogloopmat?

Een droogloopmat kun je heel gemakkelijk reinigen. Gewoon met de stofzuiger! Het is voor je stofzuiger wel het beste als je de mat eerst goed laat drogen. Eventueel kun je hem natuurlijk ook even buiten laten drogen als dat nodig is en hem er eens flink met een mattenklopper van langs geven. Af en toe is het ook een idee om ook de rubberen of plastic onderkant eens met een doekje en een lekker sopje af te nemen. Dan kan je mat weer een hele tijd mee!

De gang: het visitekaartje van je huis

De hal of gang wordt door veel mensen gebruikt als landingsbaan. Vooral kinderen (maar ook sommige volwassenen hoor!) hebben de hardnekkige neiging om jassen, laarzen, tassen en wat dies meer zij lukraak op de grond te laten vallen bij het binnengaan van de woning. Dat ziet er natuurlijk niet erg gezellig uit! Zorg er dus voor dat er voldoende gelegenheid is om snel het een en ander neer te leggen of weg te bergen:

  • Kapstok voor de jassen maar ook haakjes om sporttassen en regenkleding aan op te hangen.
  • Halmeubels met voldoende opbergruimte voor sjaals, tassen en mutsen
  • Schoenenrek of halbankje om je schoenen in op te bergen
  • Onmisbaar: een grote halspiegel om te checken of je de deur uit kunt of nog snel even wat aan je verschijning moet doen.Klanten beoordelen home24 met 4,1 van de 5 sterren

gebasseerd op 4,119 reviews.

Download nu de home24-app


Alle prijzen zijn in euro's (€), inclusief BTW, maar exlusief verzendkosten.
Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA. Het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing. Je kunt je cookie-instellingen hier wijzigen.