*Meer info

home24 - Meubles online kopen
1 resultaten voor

DecoratiespiegelsCategorieën

AccessoiresSpiegelsDecoratiespiegelsWandspiegelsMake-up spiegelsStaande spiegels

Ook populair

HalspiegelsBadkamerspiegels

Filter

tot

Maak van je decoratiespiegel de blikvanger in de kamer

Ben je op zoek naar een originele wanddecoratie die ook nog eens een functie heeft? Dan is de decoratiespiegel een mooie oplossing. Met een sierspiegel heb je een waar kunstwerk aan de muur hangen, terwijl je er meteen het gemak van hebt als je bijvoorbeeld je haren wilt kammen. Door de diverse, trendy designs hoef je deze spiegels niet alleen in de badkamer te hangen. Ze komen bijna in iedere ruimte van je huis tot hun recht.

Maak je kamer ruimtelijk met decoratiespiegels

Lange tijd waren spiegels voornamelijk bedoeld voor de badkamer. De functie van de badkamerspiegel is simpel: je kijkt in de spiegel zodat je ziet wat je doet tijdens het tandenpoetsen of het opmaken van je gezicht. Hetzelfde geldt voor passpiegels en make-up-spiegels. Hierin check je of je outfit en/of gezicht ermee door kan. Toch is de spiegel niet altijd alleen maar praktisch geweest. Uit het verleden zijn veel voorbeelden bekend van spiegels die niet alleen functioneel waren, maar die ook nog eens een bewerkte omlijsting hadden, bijvoorbeeld van goud of zilver. Deze spiegels hadden dan ook een belangrijke plaats in een eetzaal of inkomhal. De reden hiervan was niet alleen om deze spiegels aan gasten te laten zien. Spiegels zorgen er ook voor dat de ruimte optisch groter lijkt.

Ook nu kun je een sierspiegel kiezen vanwege het ontwerp dat je aanspreekt. Maar tegelijk profiteer je ook van de effecten dat je van de spiegel hebt. Hang bijvoorbeeld een decoratiespiegel boven de sidetable of het dressoir in de woonkamer en je vangt daarmee extra daglicht van het raam er recht tegenover. Plaats je een sierspiegel in de hal boven het halmeubel, dan creëer je het idee van ruimte.

Decoratiespiegels in een eigentijdse inrichting

De decoratiespiegels zijn in diverse vormen verkrijgbaar. Je kunt dus bijna voor ieder soort interieurstijl een sierspiegel vinden. Dit varieert van een ronde spiegel in goudkleur tot een houten spiegel. En zelfs daar zijn veel variaties in, bijvoorbeeld in de grootte of de samenstelling van de spiegel. Want als je bijvoorbeeld een sierspiegel in de woonkamer hangt, wordt het vanzelf een kunstwerk aan de muur. Wat dacht je bijvoorbeeld van een spiegel in de vorm van een zon? Of kies voor een spiegel die uit meerdere delen bestaat, waardoor je een soort mozaïek van spiegels op de muur aanbrengt.

Een ronde houten spiegel past in een Scandinavische of landelijke inrichting. Een spiegel met een messing rand staat goed in een klassiek interieur. De ontwerpen waar je uit kiest, zijn talrijk. Dat geeft je de ruimte om de decoratiespiegels te kiezen die helemaal bij je smaak passen. Daarnaast geeft het de mogelijkheid om voor iedere ruimte in huis een ander type spiegel te kiezen.

Iedere kamer zijn eigen decoratiespiegel

Ook op de tienerkamer komt een spiegel van pas. Een sierspiegel geeft de kamer extra sfeer, zeker als je ook kiest voor bijpassende verlichting. De spiegel hangt niet per definitie altijd aan de wand. Een make-up spiegel staat bijvoorbeeld op een tafel of een ladekast. Daarbij hoef je de verlichting niet apart te regelen, want dit soort spiegels zijn verkrijgbaar met heldere ledverlichting in de rand. 

Een ander type spiegel die op de slaapkamer goed tot zijn recht komt, is de staande spiegel. Hierbij denk je misschien niet meteen aan een decoratiespiegel. Toch zijn deze spiegels, behalve praktisch, ook nog eens sierlijk. De stijlvolle ontwerpen die home24 in het assortiment heeft, variëren van klassieke modellen met een bewerkte lijst tot een strakke spiegel met een frame van gepoedercoat staal.

Grote spiegels zet je ook in de hoek van de kamer zodat je goed kunt zien hoe je nieuwe outfit je staat. Maar het is natuurlijk ook mooi om deze decoratiespiegels een opvallende plek in de kamer te geven.
Klanten beoordelen home24 met 4,1 van de 5 sterren

gebasseerd op 4,119 reviews.

Download nu de home24-app


Alle prijzen zijn in euro's (€), inclusief BTW, maar exlusief verzendkosten.
Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA. Het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing. Je kunt je cookie-instellingen hier wijzigen.